Inventatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee, numeşte criptomonedele periculoase

Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web, a calificat criptomonedele drept "periculoase" şi le-a comparat cu jocurile de noroc într-un episod al podcastului "Beyond The Valley" al CNBC.

1400 afișări
Imaginea articolului Inventatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee, numeşte criptomonedele periculoase

Discutând despre viitorul web-ului, Berners-Lee a spus că monedele digitale sunt "doar speculative" şi le-a comparat cu bula dot-com, în care acţiunile de pe internet, adesea fără o afacere solidă în spate, au crescut nejustificat.

"Sunt doar specculaţii. Evident, acest lucru este foarte periculos", a declarat Berners-Lee pentru CNBC. "Este ca şi cum ai miza pe jocuri de noroc, practic."

Cu toate acestea, Berners-Lee a declarat că monedele digitale ar putea fi utile pentru transferurile de bani, dacă sunt imediat convertite în monedă fiduciară atunci când sunt primite.

Informaticianului britanic i se atribuie inventarea World Wide Web în 1989. Însă Berners-Lee a fost nemulţumit de modul în care a evoluat viziunea sa iniţială asupra web-ului. Alături de John Bruce, Berners-Lee încearcă să remodeleze viitorul internetului prin intermediul companiei Inrupt, cu scopul de a oferi oamenilor un control mai mare asupra datelor lor. Amândoi au vorbit în cadrul emisiunii "Beyond The Valley" de la CNBC într-un interviu amplu despre viitorul internetului.

Mulţi susţinători au vorbit despre viitorul internetului în termeni de Web3, o sintagmă atotcuprinzătoare fără un sens clar. Dar susţinătorii spun adesea că această versiune a internetului funcţionează pe tehnologia blockchain, care a apărut pentru prima dată odată cu criptomoneda bitcoin. Web3, spun unii, este un internet descentralizat care le ia o parte din putere unor giganţi precum Facebook şi Google.

Dar Berners-Lee a declarat că viitorul internetului este "Web 3.0", pe care îl distinge de Web3. Web 3.0 este propria sa propunere de remodelare a internetului.

"Nu este blockchain", a spus Berners-Lee, sugerând că tehnologia nu este suficient de rapidă sau sigură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici