Invenţie surprinzătoare: Drona biodegradabilă, din frunze de ananas. VIDEO

  • Un profesor din Malaezia a folosit frunze de ananas pentru o dronă
  • Aceasta este biodegradabilă şi poate căra greutăţi mai mari ca o dronă normală
  • Prototipul poate zbura până la o înălţime de 1.000 de metri
555 afișări
Imaginea articolului Invenţie surprinzătoare: Drona biodegradabilă, din frunze de ananas. VIDEO

Dacă e un lucru pe care poţi oricând miza, acesta este cât de inventivi suntem. Un profesor a reuşit să construiască o dronă cu ajutorul frunzelor de ananas.

Cercetătorii din Malaezia au descoperit o metodă prin care au transformat fibra din frunzele de ananas într-un material suficient de rezistent pentru ramele dronelor.
 
Profesorul Mohamed Thariq de la Universitatea Putra a stat în spatele proiectului demarat în 2017. El spune că dronele au o rezistenţă mai mare la greutăţi decât cele cele create cu fibră sintetică. Acestea sunt chiar mai ieftine şi mai uşoare. Dacă ramele se strică, acestea sunt îngropate în pământ şi se vor degrada în două săptămâni.
 
Cercetătorii urmăresc ca pe viitor să realizeze drone de dimensiuni mai mari care pot fi folosite în agricultură.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici