Japonezii vor luna de pe cer

  • Startup-ul ispace vrea să ducă primul modul de aterizare privat pe Lună
  • NASA pregăteşte un val de lansări către satelitul natural al Pământului
  • ispace va oferi date şi informaţii despre Lună agenţiilor şi companiilor interesate
1844 afișări
Imaginea articolului Japonezii vor luna de pe cer

Japonezii vor luna de pe cer

După ce zeci de ani Luna a fost doar pentru astronomi şi îndrăgostiţi, lucrurile se schimbă odată cu valul de zboruri anunţat de NASA. Şi fiecare vrea o felie cât mai mare din acestă afacere.

Japonezii de la ispace vor să fie pentru Lună ce este SpaceX pentru orbita Pământului.

Vor să ducă primul modul de aterizare privat pe suprafaţa lunii şi să continue să alimenteze Luna cu materiale necesare construirii primelor habitate. Iar datele colectate în urma aselenizărilor vor fi puse la dispoziţia agenţiilor şi companiilor interesate, fireşte, contra cost.

Proiectul lor se numeşte Blueprint Moon şi include construcţia de spaţii de locuit, dar şi infrastructură selenară. Norocul lor că Elon Musk a pus ochii pe Marte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici