Japonia vrea să trimită rovere pe Lună până la finalul anului 2022

Compania iSpace vrea să trimită un rover japonez şi unul arab pe Lună până la finalul anului 2022.

142 afișări
Imaginea articolului Japonia vrea să trimită rovere pe Lună până la finalul anului 2022

Sursa Foto-iSpace

iSpace, o companie japoneză continuă cu planul de a lansa o expediţie pe Lună până la sfârşitul anului 2022, afirmă publicaţia Japan Times
 
Dacă planurile se vor menţine, compania iSpace, care are sediul în Tokyo şi a fost fondată de Takeshi Hakamada,  ar putea realiza prima aterizare a unei nave spaţiale japoneze pe Lună.
 
Printre clienţii primului zbor spaţial spre Lună efectuat de ispace este agenţia spaţială japoneză JAXA, care va contribui cu un mic rover japonez, şi programul spaţial al Emiratelor Arabe Unite care trimite primul său rover lunar, numit Rashid. 
 
Japonezii îşi doresc ca până la finalul acestui deceniu să trimită astronauţi pe Lună.
 
Până în prezent, Luna a fost explorată de astronauţii şi roverele SUA, respectiv de roverele Rusiei şi Chinei. 
 
O altă ţară, India, plănuia să facă a doua încercare de a trimite un robot pe Lună în acest an. Dar misiunea Chandrayaan-3 a fost amânată până la jumătatea anului 2023. Rusia, pe de altă parte, rămâne încrezătoare că landerul său Luna-25 va decola în această vară.
  
Între timp, agenţia spaţială americană NASA plănuieşte să desfăşoare programul spaţian Artemis care are ca obiectiv să trimită astronauţi la polul sudic al Lunii în 2025. 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici