La ce visează Japonia: o persoană pe Lună până la sfârşitul deceniului

Japonia şi-a revizuit calendarul planurilor de explorare spaţială, vizând plasarea unei japonez pe Lună până în a doua jumătate a accestui deceniu, anunţă Reuters.

176 afișări
Imaginea articolului La ce visează Japonia: o persoană pe Lună până la sfârşitul deceniului

Japonia îşi propune să trimită o persoană pe Lună până la sfârşitul deceniului

Potrivit proiectului, Japonia îşi propune să trimită primul non-american pe Lună, ca parte a programului Artemis, o iniţiativă condusă de SUA care are ca scop întoarcerea astronauţilor pe Lună.

De asemenea, planul precizează aspiraţiile Japoniei de a lansa o sondă pentru a explora Marte în 2024, precum şi de a găsi modalităţi de a genera electricitate solară în spaţiu.

China, ţara vecină, îşi propune, de asemenea, să devină o mare putere spaţială până în 2030 şi intenţionează şi ea să trimită astronauţi pe Lună, ceea ce sporeşte perspectiva unei curse spaţiale asiatice.

În luna mai, China a devenit a doua ţară care a plasat un rover pe Marte, la doi ani după ce a plasat prima navă spaţială pe partea întunecată a Lunii.

Anunţul Japoniei cu privire la obiectivele sale de explorare spaţială vine la o săptămână după ce miliardarul japonez Yusaku Maezawa s-a întors pe Pământ după ce a petrecut 12 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, devenind primul turist spaţial care a călătorit pe ISS în mai bine de un deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici