Jocul FIFA ar putea să îşi schimbe numele după mai bine de 30 de ani. Electronic Arts a înregistrat noua denumire

  • Pentru milioane de fani ai fotbalului, „FIFA” însemnă nu organismul internaţional de conducere al sportului, ci jocul lor video preferat.
  • Conexiunea a fost creată în urmă cu 30 de ani, când Electronic Arts, din California, a obţinut drepturile pentru numele FIFA.
  • Produsul care este jucat anual de sute de milioane de oameni din întreaga lume, a devenit o afacere de miliarde de dolari şi un fenomen cultural.
9912 afișări
Imaginea articolului Jocul FIFA ar putea să îşi schimbe numele după mai bine de 30 de ani. Electronic Arts a înregistrat noua denumire

Jocul FIFA ar putea să îşi schimbe numele după mai bine de 30 de ani. Electronic Arts a înregistrat noua denumire

În ciuda asocierii lungi şi profitabile dintre Electronic Arts(EA) şi Federation Internationale de Football Association(FIFA), cele două părţi se află într-o dispută cu privire la nume FIFA.

„Nu suntem siguri că vom merge mai departe cu FIFA ca partener pentru drepturile de nume”, a declarat David Jackson de la EA pentru Financial Times.

În pregătire pentru o posibilă separare, compania a înregistrat numele „EA Sports F.C.” în toată Europa şi intenţionează să ia o decizie finală cu privire la cum să numească franciza sa până la sfârşitul anului.

Disputa este una financiară. Atât organizaţia FIFA cât şi multe echipe şi jucători de fotbal caută să obţină venituri de pe urma popularităţii jocului produs de EA.

Mino Raiola, agentul care reprezintă fotbalişti celebrii, inclusiv Zlatan Ibrahimovic şi Paul Pogba, a spus că sute de jucători doresc să dea în judecată EA pentru utilizarea identităţii lor în cadrul jocurilor FIFA. În ultimii ani, Juventus s-a retras din joc, alături de alte cluburi italiene precum Roma şi Lazio. EA a spus că are drepturi contractuale de a include asemănarea tuturor jucătorilor în produsul său.

Contractul dintre Electronic Arts şi Federation Internationale de Football Association pentru denumirea FIFA în jocuri sale ar urma să expire după Cupa Mondială din Qatar din 2022. Federation Internationale de Football Association încercă să profite de acest lucru pentru a cere o creştere semnificativă a sumei actuale de 150 de milioane de dolari pe care îi primeşte de la EA în fiecare an.

Compania de jocuri video şi FIFA au avut întâlniri la Zurich săptămâna trecută, potrivit Financial Times.

Dar punctele de conflict persistă. FIFA ar prefera să acorde drepturi restrânse asupra numelui său, în timp ce EA doreşte drepturi mai largi în jurul francizei - cum ar fi vânzarea de suveniruri digitale ca jetoane nefungibile şi desfăşurarea de turnee de esports.

În cazul în care ar renunţa la contractul cu FIFA, EA ar pierde în mare doar numele, deoarece are aproximativ 300 de acorduri de licenţă pentru numele celor mai mari echipe, jucători şi ligi. Acestea includ contracte cu UEFA, organismul de conducere al fotbalului european, care produce Liga Campionilor; multe ligi interne de fotbal de top din întreaga lume

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici