Lăcustele cyborg sunt realitate. Cercetătorii au modificat insectele pentru a proteja oamenii

  • În afară de câinii care pot detecta bombe, viitoarele echipe de intervenţie vor putea folosi „lăcuste cyborgi”, potrivit unui raport New Scientist.
  • Un grup de cercetători a „echipat” insectele cu senzori capabili să detecteze materiale explozive.
  • Lăcustele au reuşit să detecteze cu succes explozivii şi chiar să facă distincţia între ei.
3404 afișări
Imaginea articolului Lăcustele cyborg sunt realitate. Cercetătorii au modificat insectele pentru a proteja oamenii

Sursa FOTO: Captură Youtube

O echipă de cercetători condusă de Barani Raman, la Universitatea din Washington, a reimaginat sistemul olfactiv al lăcustei americane, „Schistocera americana”, astfel încât să inventeze detectori de bombe biologice. 

Neuronii receptori ai sistemului olfactiv al antenelor instectei pot detecta mirosurile chimice din jur. Neuronii apoi trimit semnale electrice către o parte a creierului numită „antennal lobe”. Fiecare antenă a unei lăcuste are în jur de 50.000 de astfel de neuroni. 

Grupul de cercetători a pulverizat vapori de la diverse materiale explozive asupra antenelor lăcustelor, inclusiv vapori de trinitrotoluen (TNT), precum şi precursorul său 2,4-Dinitrotoluene (DNT), scrie Interesting Engineering.

În timp ce implantau electrozi în antenele lăcustelor, cercetătorii au descoperit grupuri de neuroni care se activau atunci când erau expuşi la materiale explozive. O analiză mai amplă asupra semnalelor electrice le-au permis lăcustelor să facă diferanţa între vaporii explozivi şi cei care nu sunt explozivi, precum şi să îi diferenţieze între ei. 

Pentru a monitoriza activitatea electrică în timp real, oamenii de ştiinţă au „echipat” lăcustele cu senzori capabili de a înregistra şi a transmite wireless informaţia către un computer. 

Creierele „lăcustelor cyborgi” au continuat cu succes să detecteze explozivi, timp de şapte ore, până când insectele au obosit şi au murit. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici