Lansarea noului iPhone: Platformele video din China au întrerupt fără nicio explicaţie stream-ul

  • Platformele video chineze au renunţat să transmită lansarea noului iPhone
  • După Statele Unite, China este a doua piaţă pentru Apple
  • Experţii pun situaţia pe seama tensiunilor dintre Cina şi Statele Unite
489 afișări
Imaginea articolului Lansarea noului iPhone: Platformele video din China au întrerupt fără nicio explicaţie stream-ul

Războiul nedeclarat dintre Statele Unite şi China a ajuns la faza pe lansări. Platformele video din China au întrerupt fără nicio explicaţie stream-ul de la lansarea noilor iPhone.

Tencent Video, iQiyi, Bilibili sau Weibo au renunţat să transmită feed-ul video de la Cupertino. E o premieră şi o situaţie cel puţin ciudată, din moment ce în anii anteriori era mare agitaţie în jurul evenimentului. Se angajau translatori simultani, comentatori, ca să facă lansarea cât mai atractivă pentru cumpărătorii chinezi. Şi asta pentru că China este a doua cea mai mare piaţă pentru Apple după Statele Unite.

iPhone 12 a fost principalul subiect de discuţie pe platforma Weibo, unde utilizatorii au postat fotografii cu telefonul.

Şi mai ciudată este atitudinea chinezilor, cu cât 20% dintre viitoarele comenzi pentru iPhone urmau să vină din China.

Reprezentanţii platformelor video chineze nu au făcut niciun comentariu pe marginea acestei situaţii, însă firma de investiţii şi analiză financiară Wedbush pune totul pe seama noului război rece tehnologic şi a tensiunilor dintre China şi Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici