VIDEO Lotus Evija duce maşina electrică la un alt nivel. Bateria poate ajunge la 80% în doar 12 minute

  • Lotus a intrat în lumea maşinilor electrice cu hypercar-ul Evija
  • Maşina are motoare pe fiecare roată şi 2.000 de cai putere
  • Autonomia este de 400 de kilometri iar viteza maximă urcă la 320 km/h
209 afișări
Imaginea articolului VIDEO Lotus Evija duce maşina electrică la un alt nivel. Bateria poate ajunge la 80% în doar 12 minute

Lotus a prezentat Evija (Evaia), unul dintre cele mai aşteptate modele electrice ale lumii moderne. Şi aşteptarea a meritat.

E un monstru din fibră de carbon, care are sub capotă 2.000 de cai putere. Face suta de kilometri sub 3 secunde, dar aici mai are de lucru până ajunge la performanţele Tesla sau Lucid. Are o viteză maximă de 320 de kilometri pe oră şi o autonomie de 400 de kilometri.

Ascultă cum sună şi uite ce spune Ducele de Richmond care a avut norocul să fie invitat în cabină.

Charles Henry Gordon-Lennox, Duce de Richmond: „E absolut incredibil. Puterea şi viteza, n-am mai trăit aşa ceva, a fost excepţional. Să fiu a doua persoană care urcă în Evija a fost extraordinar, e o mare onoare şi sunt norocos că am putut face asta.”

Evija are motoare individuale pe fiecare roată, iar bateria se poate încărca până la 80% în doar 12 minute. Lotus va fabrica doar 130 de exemplare, iar preţul este pe măsura unui hypercar electric, de la 2.15 milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici