Măsura luată de Facebook pentru a combate informaţiile medicale false

  • Facebook nu va mai arăta grupurile în care se discută aspecte medicale în recomandările sale, a declarat joi gigantul.
  • Măsura are scopul de a proteja utilizatorii de informaţii false legate de sănătate care circulă în astfel de grupuri.
1135 afișări
Imaginea articolului Măsura luată de Facebook pentru a combate informaţiile medicale false

Măsura luată de Facebook pentru a combate informaţiile medicale false

În ultimul an, compania a eliminat peste 1 milion de grupuri care au încălcat politicile Facebook privind dezinformarea şi conţinutul dăunător, a precizat compania.

Conţinutul înşelător legat de medicină a acumulat aproximativ 3,8 miliarde de vizionări pe Facebook în ultimul an, atingând punctul culminant în timpul pandemiei COVID-19, a declarat Avaaz într-un raport.

Facebook este sub presiunea să reducă dezinformarea de pe platforma sa. Reţeaua a făcut din amplificarea informaţiilor sanitare credibile un element cheie al răspunsului său. De asemenea, a început să elimine dezinformarea despre coronavirus.

Cea mai mare reţea socială din lume a declarat luna trecută că a eliminat aproape 800 de grupuri de conspiraţie QAnon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici