VIDEO | La bordul vasului Mayflower, în secolul XXI: Barca autonomă care va traversa Atlanticul

  • Un vas autonom numit Mayflower va încerca să traverseze Atlanticul în 2021
  • Nimeni nu se va afla la bord, vasul urmând să fie condus de inteligenţa artificială
  • Mayflower se numea vasul care a dus pelerini în SUA în urmă cu fix 400 de ani
1999 afișări
Imaginea articolului VIDEO | La bordul vasului Mayflower, în secolul XXI: Barca autonomă care va traversa Atlanticul

Dacă tot vedem maşini autonome, de ce nu şi vase pe ocean? Asta speră compania din spatele proiectului, sprijinită de tehnologia dezvoltată de IBM.

Vasul care a costat 1.2 milioane de euro se numeşte Mayflower, la fel ca vasul care a dus coloniştii britanici în Lumea Nouă în 1620. Vasul va pleca din acelaşi port din Plymouth şi va urma acelaşi drum. Diferenţa? Nimeni nu se va afla la bord. Vasul va naviga cu ajutorul inteligenţei artificiale şi va folosi panouri solare pentru a duce aventura la bun sfârşit.
 
Călătoria va avea loc la începutul lui 2021. Dacă va avea succes, va fi un pas mare înainte pentru călătoria autonomă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici