Microsoft a prezentat Windows 11. Ce aduce în plus faţă de Windows 10. VIDEO

Windows este cel mai răspândit sistem de operare pentru computerele personale şi este sursa a 14% din veniturile totale ale Microsoft, una dintre cele mai valoroase companii din lume.

7440 afișări
Imaginea articolului Microsoft a prezentat Windows 11. Ce aduce în plus faţă de Windows 10. VIDEO

FOTO Profimedia

Compania spune că sistemul de operare a fost reproiectat pentru a spori productivitatea, creativitatea şi confortul.

Designul şi experienţa de utilizare au fost simplificate, cu scopul de a facilita creativitatea şi rezolvarea sarcinilor în timp util.

Compania a introdus şi noi instrumente şi funcţii. Snap Layouts, Snap Groups şi Desktops sunt instrumente care uşurează munca şi sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, prioritizând lucrurile importante. Acestea sunt funcţii noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-şi organizeze ferestrele de lucru şi să-şi optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcţiei Desktops, aceştia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac - desktopuri pentru muncă, gaming sau şcoală.

Noua funcţie de Chat din Microsoft Teams va fi integrată în Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platformă sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS. Mai mult, dacă persoana cu care încearcă să ia legătura nu a descărcat aplicaţia Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecţional.

 

Windows 11. Gaming cu grafică smart

 

Windows 11 integrează cele mai noi tehnologii din gaming, facilitează utilizarea întregului potenţial al sistemului hardware, precum: DirectX 12 Ultimate, care oferă o grafică impresionantă, la frecvenţe mari ale cadrelor; DirectStorage pentru timpi de încărcare mai rapizi şi experienţe de utilizare care pun un accent mult mai mare pe detalii în timpul jocului; Auto HDR pentru o gamă de culori mai largă şi mai vie.

Widgets este un nou feed personalizat, alimentat de inteligenţa artificială şi de cea mai performantă versiune a browser-ului Microsoft Edge. În plus, pentru creatori şi editori, funcţia Widgets deschide în Windows noi ecrane pentru a oferi conţinut personalizat.

 

Windows 11. Aplicaţii Android pentru Windows

 

Noul Microsoft Store este locaţia unde utilizatorii de Windows pot avea acces la aplicaţii şi conţinut pentru vizionare, creaţie, jocuri, lucru şi învăţare.

De asemenea, odată cu Windows 11, Microsoft aduce pentru prima dată aplicaţii Android pe Windows. Astfel, începând din acest an, utilizatorii vor putea să descopere aplicaţii Android în Microsoft Store şi să le descarce prin Amazon Appstore – spre exemplu, vor putea să înregistreze şi să posteze un videoclip de pe TikTok, sau să folosească Khan Academy Kids pentru învăţare virtuală chiar de pe computer.

Tranziţia la Windows 11 va fi ca o actualizare a Windows 10, iar experienţele de gestionare familiare vor sprijini procesul de integrare a sistemului de operare Windows 11.

 

Windows 11. Tehnologii noi de securitate

 

Windows 11 este sigur şi datorită design-ului său, având integrate noi tehnologii de securitate care vor adăuga niveluri suplimentare de protecţie de la cip la cloud, pentru a spori productivitatea şi a facilita noi experienţe de utilizare. Windows 11 oferă un sistem de operare bazat pe modelul Zero Trust pentru a proteja datele şi a securiza accesul de pe toate dispozitivele, compania Microsoft lucrând îndeaproape cu partenerii săi OEM (Original Equipment Manufacturer) şi cu producătorii de cipuri pentru a crea standarde de securitate care să răspundă provocărilor aduse de evoluţia constantă a peisajului ameninţărilor cibernetice, precum şi de noul mod de lucru hibrid.

Cu ajutorul unor companii precum Dell, HP, Lenovo, Samsung, Surface, şi nu doar, Microsoft s-a asigurat că majoritatea computerelor disponibile pe piaţă vor fi compatibile cu Windows 11, din toate punctele de vedere, de la formă la preţ.

 

Windows 11. Actualizare gratuită pentru Windows 10

 

Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi şi pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare, iar pentru a verifica eligibilitatea actualelor computere cu Windows 10, în vederea actualizării gratuite la Windows 11, utilizatorii pot accesa Windows.com şi descărca aplicaţia PC Health Check.

Actualizarea gratuită va fi lansată pe computerele Windows 10 eligibile în perioada următoare, continuând şi în 2022. De asemenea, începând de săptămâna viitoare, Microsoft va începe să partajeze o versiune pilot a Windows 11, pentru feedback, în cadrul Programului Windows Insider - o comunitate de fani Windows al căror feedback este important pentru companie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici