Microsoft amână lansarea pe scară largă a funcţiei Recall. Care este motivul

  • Compania Microsoft amână lansarea pe scară largă a noii funcţii de inteligenţă artificială, Recall, pentru noile computere personale.
  • Decizia are loc pe fondul preocupărilor legate de securitate şi siguranţă.
  • Funcţia Windows AI Tool, Recall, ar urma să fie testată cu un grup mai restrâns înainte de a fi lansată oficial pe scară largă.
Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului Microsoft amână lansarea pe scară largă a funcţiei Recall. Care este motivul

Microsoft amână lansarea pe scară largă a funcţiei Recall. Care este motivul

Microsoft a anunţat că amână lansarea pe scară largă a instrumentului Windows AI Tool, Recall, după ce funcţia a generat îngrijorări de securitate şi siguranţă, notează Bloomberg.

Funcţia Recall a fost prezentată initial în luna mai, iar principalul său rol este acela de a crea o înregistrare a tot ceea ce fac oamenii pe PC-urile lor. Această abordare venea în sprijinul utilizatorilor, mai ales în gestionarea unor sarcini precum sortarea e-mailurilor sau căutarea de fişiere.

Microsoft plănuia să lanseze Recall la scară largă pe 18 iunie, dar a declarat că acum va fi disponibil în următoarele săptămâni doar în cadrul programului Windows Insider, la nivel restrâns, relevă sursa citată.

„Ajustăm modelul de lansare pentru Recall pentru a profita de expertiza comunităţii Windows Insider pentru a ne asigura că experienţa îndeplineşte standardele noastre înalte de calitate şi securitate", se arată într-o postare a companiei pe blogul său.

Cercetătorii în domeniul securităţii au criticat funcţia creată de Microsoft aproape imediat după introducerea sa, spunând că hackerii ar putea accesa şi aduna înregistrările colectate de Recall şi stocate local pe PC-ul unui utilizator.

La momentul respectiv, Microsoft a reacţionat, spunând că Recall va fi livrat în poziţia ,,oprit", ceea ce înseamnă că proprietarii de PC-uri vor trebui să aleagă activarea acestei funcţii dacă îşi doresc să o folosească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici