NEON, personalitatea virtuală, va veni pe telefoanele Samsung

  • Samsung vrea să aducă NEON, omul artificial, pe telefoanele Galaxy
  • NEON reacţionează în baza unui algoritm de inteligenţă artificială
  • Proiectul este în dezvoltare, dar ar putea deveni prietenul tău virtual
1583 afișări
Imaginea articolului NEON, personalitatea virtuală, va veni pe telefoanele Samsung

FOTO: Profimedia

Dacă ai nevoie de un prieten, l-ai putea găsi chiar în telefonul tău mobil. Samsung vrea să aducă NEON pe viitoarele modele Galaxy.

NEON este o personalitate vitruală, un om artificial, creat de un algoritm de inteligenţă artificială. Spre deosebire de Siri, Alexa sau Cortana, NEON va putea exprima emoţii şi va oferi răspunsuri la întrebări bazate pe învăţarea automată. În loc să fie un asistent digital, va fi mai mult un prieten. Mai ţii minte filmul Simone, cu Al Pacino?

NEON ar putea fi prezent pe televizorul tău, pe laptop, pe telefon, oriunde ai un ecran. Andrew Gebhart, editor la Cnet, a stat de vorbă cu unul dintre avatarurile NEON, ca să vadă cât de reală este interacţiunea. 

Sigur, răspunsurile nu au venit chiar în timp real şi sunt oarecum schematice, dar proiectul este încă la început. Cine ştie cum vor decurge în viitor discuţiile cu prietenul tău virtual?

„E normal să fii sceptic, dar, ca demo de început, poate că sunt entuziasmaţi, e fain. Va deveni realitate, va respecta ce promite? Nu ştiu. Dar deocamdată e interesant şi arată destul de uman în anumite circumstanţe şi sper ca aceste circumstanţe să crească şi să se dezvolte”, spune Andrew Gebhart, editor Cnet .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici