Nvidia anunţă oficial plăcile video RTX 4090 şi 4080

Plăcile grafice NVIDIA® GeForce RTX® seria 40 sunt mai mult decât rapide şi sunt dedicate jucătorilor şi creatorilor. Acestea au la bază arhitectura ultraeficientă NVIDIA Ada Lovelace, care oferă un salt imens, atât în performanţă, cât şi în grafica bazată pe AI. Descoperă lumi virtuale extrem de realiste, cu tehnologia ray-tracing şi jocurile la o frecvenţă de cadre ultraînaltă, cu cea mai redusă latenţă. Descoperă noi modalităţi revoluţionare de a crea o accelerare fără precedent a fluxurilor de lucru, transmite Nvidia.

1219 afișări
Imaginea articolului Nvidia anunţă oficial plăcile video RTX 4090 şi 4080

Nvidia

Folosind noua arhitectură Ada Lovelace care foloseşte a treia generaţie de DLSS, prima placă anunţată este GeForce RTX 4090, care include 24 GB de memorie G6X şi se spune că este de două până la patru ori mai rapidă decât RTX 3090 Ti.

RTX 4090 va costa 1.599 dolari şi va fi lansată pe 12 octombrie, transmite IGN

A fost anunţată şi RTX 4080 şi include două configuraţii de memorie: 12GB şi 16GB. Se spune că RTX 4080 este de două până la patru ori mai rapidă decât RTX 3080 Ti .

 

Deşi nu a fost dată nicio dată de lansare pentru plăcile video RTX 4080, Nvidia spune că plăcile vor fi lansate cândva în noiembrie. RTX 4080 cu 12 GB de memorie G6X va costa 899 dolari, în timp ce varianta de 16 GB va costa 1.199 dolari. 

În timpul prezentării, CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, a dat detalii despre noua arhitectură grafică a plăcilor video RTX 40. Huang observă că arhitectura Ada include a treia generaţie de RTX, care se mândreşte cu noi funcţii, inclusiv a treia generaţie de Deep Learning Super Sampling (DLSS). Se pare că DLSS 3 este capabil să genereze cadre suplimentare şi să dubleze performanţa jocului. 

Arhitectura Ada descătuşează întreaga putere a tehnologiei ray-tracing, care simulează comportamentul real al luminii. Cu puterea procesoarelor grafice RTX seria 40 şi a nucleelor RT din a 3-a generaţie, poţi explora lumi virtuale incredibil de detaliate, aşa cum nu ai mai făcut-o niciodată.

Nu s-a specificat câţi watti vor consuma viitoarele plăci video în contextul crizei energetice. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici