Ochelarii anti-COVID-19 depistează boala în 3 secunde. „În ochi se observă o serie de inflamaţii specifice bolii”

  • Sistemul se bazează pe ochelarii Google Glass şi este testat în Spania.
  • Un soft creat special pentru asta foloseşte inteligenţa artificială ca să identifice bolnavii de COVID-19, în câteva secunde.
  • Softul a fost creat de mai multe companii din Spania, SUA şi China şi a fost testat deja pe 5 mii de voluntari.
  • Ochelarii ar putea grăbi redeschiderea turismului şi activităţilor cu public.
676 afișări
Imaginea articolului Ochelarii anti-COVID-19 depistează boala în 3 secunde. „În ochi se observă o serie de inflamaţii specifice bolii”

Ochelarii anti-COVID-19 depistează boala în 3 secunde. „În ochi se observă o serie de inflamaţii specifice bolii”

„Ne-am dat seama că în ochi se observă o serie de inflamaţii specifice bolii COVID-19”, a spus Paula Boned, CEO Ocutech.
 
Inginerii de la companiile implicate în proiect folosesc inteligenţa artificială ca să identifice inflamaţiile din pupile. Softul permite deosebirea anumitor anomalii care pot fi provocate de conjunctivită şi oferă un rezultat în câteva secunde, potrivit RTVE.
 
„Folosim inteligenţa artificială ca să fotografiem această secţiune a ochilor şi să o putem urca pe server. Acolo, inteligenţa artificială analizează această imagine şi ne dă rezultatul”, a afirmat Alfonso Soriano, CEO Innoarea.
 
Persoanele care sunt depistate pozitiv în urma fotografiei participă apoi la un test rapid de antigen. Ochelarii au fost folosiţi deja la diverse testări în SUA şi China, dar cel mai numeros experiment cu 5 mii de voluntari a avut loc sâmbătă la Valencia.
 
Dacă rezultatele dovedesc fiabilitatea ochelarilor, aceştia ar putea fi folosiţi la testarea masivă pentru concerte, în turism şi în alte spaţii publice.
 
„În locuri precum aeroporturile, se pot astfel de testări masive, unde poate fi instalat un chioşc în care fiecare se poate testa singur”, a declarat Alfonso Soriano, CEO Innoarea.
 

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici