(P) Bună, viteză! Ce a adus nou gama iPhone 12

201 afișări
Imaginea articolului (P) Bună, viteză! Ce a adus nou gama iPhone 12

Hi, Speed (Salut, viteză!). Cu acest slogan, Apple a anunţat în urmă cu câteva zile cel mai aşteptat eveniment al anului. După luni întregi de zvonuri şi întârzieri în lansări din cauza pandemiei de coronavirus, compania din Cupertino şi-a prezentat marţi, 13 octombrie, noul iPhone 12 la un eveniment virtual. E vorba de patru terminale - iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max - care, pentru prima dată, sunt compatibile cu reţelele 5G.

Aceste smartphone-uri, care au un mod de economisire a bateriei atunci când nu sunt necesare viteze 5G, sunt de dimensiuni diferite. Ecranul iPhone 12 Mini are 5,4 inci; iPhone 12, 6,1 inci, iPhone 12 Pro, 6,1 inci şi iPhone 12 Pro Max, 6,7 inci. Acest ultim terminal este, prin urmare, cel mai mare iPhone de până acum.

În plus, designul acestor iPhone-uri variază în raport cu modelele precedente. În parte, abandonează curbele şi adoptă un format mai pătrat, cu laturi plate care amintesc de alte dispozitive precum iPad Pro sau iPhone 4. Terminalele sunt fabricate din ceea ce Apple numeşte scut ceramic, un material care se presupune că este mai dur decât oricare altă sticlă şi de patru ori mai rezistentă la căderi.

Procesor nou

Noile iPhone debutează cu un procesor mai puternic: A14 de 5 nanometri, care este acelaşi ca pe noul iPad Air. Aceste terminale au, de asemenea, MagSafe, un sistem de magneţi care se află pe spatele iPhone-ului şi serveşte la încărcarea acestuia fără fir. Tot în spate păstrează modulul pătrat al camerelor. IPhone 12 şi iPhone 12 Mini au două camere: una principală şi una wide - ambele de 12 megapixeli. Apple a subliniat că multe dintre îmbunătăţirile din domeniul fotografiei revin software-ului, o strategie pe care producătorii precum Google tind să o urmeze. În plus, gigantul tehnologic promite rezultate mai bune în videoclipuri, deoarece „iPhone 12 este primul telefon mobil capabil să înregistreze în Dolby Vision”.

Între timp, camerele de pe iPhone 12 Pro şi 12 Pro Max urmăresc rezultate mai ambiţioase decât cele ale fraţilor lor mici. Aceste terminale au trei senzori de câte 12 megapixeli fiecare: o cameră cu unghi larg, o cameră cu unghi ultra larg şi un teleobiectiv. Apple a anunţat unele îmbunătăţiri ale dimensiunii senzorilor şi a cantităţii de lumină pe care o pot lăsa să treacă. Astfel, potrivit companiei, se obţine o îmbunătăţire cu 87% în condiţii de lumină slabă. În plus, aceste terminale au un senzor LIDAR, care poate fi utilizat pentru a calcula adâncimea diferitelor obiecte dintr-o cameră şi astfel a îmbunătăţi posibilităţile în domeniul fotografiei şi realităţii augmentate. Datorită acestui senzor, focalizarea poate fi îmbunătăţită şi în condiţii de lumină slabă.

IPhones sunt produsele emblematice ale Apple. Compania din Cupertino a avut o cifră de afaceri de 59.685 milioane de dolari în trimestrul care s-a încheiat în iulie anul trecut, conform datelor depuse la autoritatea de reglementare americană a burselor. Linia de smartphone-uri a reprezentat 44% din această cifră de afaceri, comparativ cu 22% din servicii (13.156 milioane, 11,8% din afaceri de pe Mac (7.079 milioane), 11.02% din iPad-uri (6.582 milioane) ) şi 10,8% din articole portabile şi accesorii (6.450 milioane).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici