Parola veche de 11 ani spartă pentru un portofel cripto de 3 milioane de dolari

  • Michael şi-a pierdut accesul la bitcoin-ul în valoare de 2 milioane de dolari după ce fişierul său criptat cu TrueCrypt s-a corupt, pierzând parola generată de RoboForm.
  • Doi hackeri, Joe Grand şi Bruno, au descoperit o vulnerabilitate în algoritmul de generare a parolelor din RoboForm, legată de data şi ora de pe computer, care le-a permis să recupereze parola lui Michael.
  • Michael a recuperat 30 BTC, acum valorând 3 milioane de dolari, şi consideră că pierderea parolei a fost o binecuvântare, deoarece l-a împiedicat să vândă bitcoinul la o valoare mai mică.
Urmărește
7103 afișări
Imaginea articolului Parola veche de 11 ani spartă pentru un portofel cripto de 3 milioane de dolari

Parola veche de 11 ani spartă pentru un portofel cripto de 3 milioane de dolari

În urmă cu doi ani, „Michael”, un proprietar de criptomonede, a apelat la ajutorul lui Joe Grand pentru a recupera bitcoin în valoare de 2 milioane de dolari stocaţi pe computerul său, scrie Wired. Grand a refuzat iniţial, dar a acceptat ulterior. Michael, care doreşte să rămână anonim, şi-a stocat criptomoneda într-un portofel digital protejat prin parolă, folosind RoboForm pentru a genera o parolă complexă de 20 de caractere, pe care apoi a stocat-o într-un fişier criptat cu TrueCrypt. Din păcate, fişierul s-a corupt, iar Michael a pierdut accesul la parolă.

Grand, un hacker de hardware renumit, s-a asociat cu prietenul său Bruno din Germania pentru a aborda problema. Au petrecut luni de zile pentru a reconfigura versiunea RoboForm pe care Michael a folosit-o în 2013 şi au descoperit un defect semnificativ în algoritmul de generare a parolelor. Acest defect lega parolele de data şi ora de pe computerul utilizatorului, făcându-le previzibile dacă ştiai parametrii corecţi.

Michael nu îşi amintea exact data la care a generat parola, dar ştia că a început să folosească portofelul în aprilie 2013. Grand şi Bruno au încercat diferite perioade de timp şi parametri, dar iniţial au eşuat. După multe încercări şi erori, au reuşit în cele din urmă să spargă parola generată pe 15 mai 2013, la ora 16:10:40 GMT.

Defectul din generatorul de parole al RoboForm, remediat în 2015, a însemnat că parolele generate înainte de această remediere erau vulnerabile. Producătorul RoboForm, Siber Systems, nu a informat utilizatorii despre această actualizare critică, lăsând parolele mai vechi expuse potenţialului risc.

Ca recompensă pentru eforturile lor, Grand şi Bruno au luat un procent din bitcoinul recuperat. Michael, care acum are 30 BTC în valoare de 3 milioane de dolari, consideră pierderea parolei o binecuvântare deghizată, deoarece l-a împiedicat să vândă bitcoinul mai devreme la o valoare mai mică. El plănuieşte să aştepte ca valoarea să crească şi mai mult înainte de a vinde mai mult.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici