Patru munţi subacvatici cu înălţimi impresionante au fost descoperiţi în Pacific

  • Cercetătorii de la Schmidt Ocean Institute au identificat patru noi munţi în Pacific, inclusiv unul cu înălţimea de 2.681 de metri, depăşind de trei ori Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.
  • Aceste descoperiri au fost făcute în urma măsurătorilor gravitaţionale efectuate în timpul unei expediţii între Costa Rica şi Chile cu nava de cercetare Falkor.
  • Aceste structuri submarine sunt importante pentru biodiversitate, oferind habitate şi surse de hrană pentru numeroase specii marine şi pot furniza date esenţiale pentru protejarea şi gestionarea sustenabilă a ecosistemelor marine.
2171 afișări
Imaginea articolului Patru munţi subacvatici cu înălţimi impresionante au fost descoperiţi în Pacific

Sursa foto: Schmidt Ocean Institute

Cercetătorii de la Schmidt Ocean Institute au descoperit patru munţi subacvatici noi în Pacific, dintre care unul se înalţă la 2.681 de metri - de trei ori mai înalt decât Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nori din lume, potrivit IFL Science.

Aceste structuri au fost identificate luna trecută de nava de cercetare Falkor a institutului, în timp ce călătorea între Golfito, Costa Rica şi Valparaiso, Chile.

Munţii subacvatici variază în înălţime de la aproximativ 1.591 de metri până la 2.681 de metri şi au fost localizaţi măsurând anomalii gravitaţionale în mare.

Structurile subacvatice sunt importante pentru biodiversitate, fiind habitate şi surse de hrană pentru multe specii.

Schmidt Ocean Institute a cartografiat deja peste 1,44 de milioane de kilometri pătraţi ale fundului oceanic, şi îşi propune să mapeze întregul fund al oceanelor până la sfârşitul deceniului, pentru a îmbogăţi cunoştinţele despre viaţa marină şi pentru a asigura o gestionare sustenabilă a ecosistemelor marine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici