Pericol pentru umanitate: Elon Musk îndeamnă la oprirea antrenamentelor inteligenţei artificiale

Elon Musk şi alte personalităţi din domeniul inteligenţei artificiale doresc ca antrenarea sistemelor dezvoltate de inteligenţă artificială să fie suspendată, din cauza temerilor legate de o ameninţare la adresa umanităţii.

1618 afișări
Imaginea articolului Pericol pentru umanitate: Elon Musk îndeamnă la oprirea antrenamentelor inteligenţei artificiale

Pericol pentru umanitate: Elon Musk îndeamnă la oprirea antrenamentelor inteligenţei artificiale

Ei au semnat o scrisoare deschisă în care avertizează asupra riscurilor şi spun că dezvoltarea sistemelor de inteligenţă artificială a scăpat de sub control.

Şeful Twitter, Elon Musk, se numără printre cei care doresc ca antrenarea sistemelor de inteligenţă artificială care depăşesc o anumită capacitate să fie oprită pentru cel puţin şase luni. Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, şi unii cercetători de la DeepMind au semnat şi ei scrisoarea, scrie BBC

OpenAI, compania care se află în spatele ChatGPT, a lansat recent GPT-4, o tehnologie de ultimă generaţie, care a impresionat observatorii cu capacitatea sa de a îndeplini sarcini precum răspunsul la întrebări despre obiecte din imagini.

Scrisoarea propune ca dezvoltarea să fie oprită temporar la acest nivel, avertizând cu privire la riscurile pe care le-ar putea prezenta viitoarele sisteme mai avansate.

Sistemele de inteligenţă artificială cu inteligenţă competitivă pentru oameni pot prezenta riscuri profunde pentru societate şi umanitate", se arată în scrisoare.

Inteligenţa artificială avansată trebuie dezvoltată cu grijă, se mai arată în scrisoare. În schimb, „în ultimele luni, laboratoarele de inteligenţă artificială au fost implicate într-o cursă scăpată de sub control pentru a dezvolta şi a implementa minţi digitale din ce în ce mai puternice, pe care nimeni - nici măcar creatorii lor - nu le poate înţelege, prezice sau controla în mod fiabil".

Scrisoarea mai avertizează că inteligenţa artificială ar putea inunda canalele de informare cu informaţii false şi ar putea înlocui locurile de muncă prin automatizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici