ID.4 este primul crossover electric Volkswagen. Preţul maşinii începe de la 41.000 de dolari

  • Volkswagen a prezentat online primul său crossover electric, ID.4
  • Maşina are o autonomie de 400 de kilometri şi preţul începe de la 41.000 de dolari
  • Volkswagen vrea să producă 1 milion de maşini electrice până în 2023
1337 afișări
Imaginea articolului ID.4 este primul crossover electric Volkswagen. Preţul maşinii începe de la 41.000 de dolari

FOTO: Profimedia

După ce scandalul DieselGate a şifonat serios imaginea companiei, Volkswagen încearcă să recupereze cu o serie de maşini electrice. Anul trecut a lansat ID.3 la Salonul auto de la Frnakfurt, iar acum a prezentat şi primul crossover, cu numele ID.4. De data asta online, fără fastul unei lansări cu public.

E încă un pas către obiectivul pe care şi l-a propus compania, să construiască 1 milion de maşini electrice până în 2023.

Deşi se vorbea despre o autonomie de 500 de kilometri, până la urmă nu bate cei 480 de kilometri ai Tesla Model Y, dar e totuşi o cifră respectabilă, comparabilă cu a concurentei Hyunday Kona.

Şi preţul este apropiat de al competitorului coreean. Versiunea de bază pentru ID4 costă 41.000 de dolari. Vine cu pachetul de asistenţă IQ Drive, care include cruise-control adaptiv, asistenţă pentru banda de rulare, detectarea pietonilor, frânare automată de urgenţă, monitorizarea unghiului mort şi alertă de coliziune.

Pilotul şi cascadorul Tanner Foust spune că-i aduce aminte, totuşi, de emblematicul Beetle.

„Motorul e montat aici, pe puntea spate, exact la fel ca la originalul Beetle, ceva apropiat şi drag sufletului meu şi de asta, probabil, maşina pare jucăuşă, ca un Volkswagen clasic. Dar, ţineţi minte, nu e nimic old-school cu privire la tehnologia din această maşină”, spune pilotul Tanner Foust.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici