Provocarea SpaceX: Poţi să conectezi capsula Crew Dragon la Staţia Spaţială Internaţională?

Lansarea celor de la SpaceX a reprezentat o premieră în istorie: primul zbor al unei companii private. Această călătorie pe orbită pentru a se alătura Staţiei Spaţiale Internaţionale a fost marcată şi de apariţia unei noi tehnologii, care nu a fost niciodată folosită într-o misiune de acest tip - ecranul tactil. Un simulator online lansat de SpaceX vă permite să-l încercaţi în aceleaşi condiţii.

2196 afișări
Imaginea articolului Provocarea SpaceX: Poţi să conectezi capsula Crew Dragon la Staţia Spaţială Internaţională?

Provocarea SpaceX: Poţi să conectezi capsula Crew Dragon la Staţia Spaţială Internaţională?

Deşi ecranele de acest tip au intrat în viaţa noastră de mai bine de un deceniu, în spaţiu era preferată pâăa acum utilizarea comenzilor manuale, folosind joystick-uri. Capsula Crew Dragon, care i-a dus in spatiu pe astronauţii NASA Bob Behnken şi Doug Hurley, s-a conectat astfel la Staţia Spaţială Internaţională datorită pilotării efectuate prin intermediul unui ecran tactil, la fel ca intr-un joc video pe tabletă.

Datorită progreselor tehnologice, procedura de conectare, care ramane încă delicată, este acum complet automatizată dar in orice moment cei prezenţi la bord pot prelua controlul, sau chiar corecta manevra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici