Războiul din AI s-a încheiat. Creierul din spatele ChatGPT se întoarce la OpenAI / Consiliul de administraţie ce l-a demis a fost schimbat

Şeful demis al OpenAI, Sam Altman, este pe cale să se întoarcă la conducerea companiei sub supravegherea unui nou consiliu de administraţie, după zile de speculaţii şi agitaţie la principalul start-up de inteligenţă artificială generativă.

2759 afișări
Imaginea articolului Războiul din AI s-a încheiat. Creierul din spatele ChatGPT se întoarce la OpenAI / Consiliul de administraţie ce l-a demis a fost schimbat

Într-o răsturnare de situaţie dramatică, Altman, care a fost concediat de consiliul de administraţie al OpenAI săptămâna trecută, va reveni la conducerea OpenAI, a anunţat compania în urmă cu puţin timp.

Conform unui "acord de principiu", el va lucra sub supravegherea unui nou consiliu de administraţie.

"Iubesc OpenAI, iar tot ceea ce am făcut în ultimele zile a fost în slujba menţinerii acestei echipe şi a misiunii sale împreună. Când am decis să mă alătur Microsoft duminică seara, a fost clar că aceasta era cea mai bună cale pentru mine şi pentru echipă", a scris Altman pe site-ul de socializare X ca răspuns la anunţ. 

Şeful Microsoft, Satya Nadella, l-a angajat pe Altman după ce acesta a fost concediat.

Cu "sprijinul" noului consiliu de administraţie al OpenAI şi al lui Nadella, Altman a declarat că aşteaptă cu nerăbdare "să se întoarcă la OpenAI şi să construiască pe baza parteneriatului puternic cu Microsoft".

Nadella s-a declarat "încurajat de schimbările din consiliul de administraţie al OpenAI" şi consideră că decizia a fost "primul pas esenţial pe calea unei guvernanţe mai stabile, bine informate şi eficiente".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici