Reţelele sociale ne ascultă în secret? Un expert în tehnologie a dezvăluit un truc simplu pentru a afla adevărul

  • Un bărbat a împărtăşit un truc simplu care ne arată dacă laptopul, telefonul sau aplicaţiile de social media ne ascultă.
  • Canadianul Morten Rand Hendriksen, expert în tehnologie, este întrebat în mod regulat de oameni dacă cineva ar putea să le asculte conversaţiile pe care le au cu cei din jur.
  • El a decis să conceapă un test, care este incredibil de simplu, şi l-a împărtăşit urmăritorilor săi de pe TikTok, pentru ca aceştia să îl poată încerca singuri.
45810 afișări
Imaginea articolului Reţelele sociale ne ascultă în secret? Un expert în tehnologie a dezvăluit un truc simplu pentru a afla adevărul

Reţelele sociale ne ascultă în secret? Un expert în tehnologie a dezvăluit un truc simplu pentru a afla adevărul

Morten a spus că cei care vor să testeze acest lucru trebuie să poarte o discuţie cu un prieten, iar apoi să urmărească dacă reţelele sociale încep să recomande reclame despre acel subiect discutat, potrivit Mirror.

El a spus pe TikTok: „Nu ascultă, dar ştiu că nu mă credeţi când spun asta, aşa că iată un experiment pe care îl puteţi face singuri. Aveţi nevoie de un prieten pentru asta şi de multă răbdare”.
 
„Aşadar, nu interacţionaţi cu produsul, vorbiţi doar despre el şi doar atunci când sunteţi împreună, şi ţineţi-vă telefoanele la îndemână când faceţi asta. Mai mult ca sigur, ceea ce veţi descoperi este că, atâta timp cât doar vorbiţi despre el, produsul nu apare în reclame”.
 
Morten a spus că ar trebui ca apoi persoana care a testat trebuie să aştepte câteva săptămâni şi apoi să încerce să căute produsul despre care a vorbit.
 
El a continuat: „Veţi descoperi rapid că discuţiile voastre sunt ignorate, dar în momentul în care faceţi orice fel de căutare pe un dispozitiv, totul este preluat imediat”.
 
Afirmaţiile potrivit cărora aplicaţiile de socializare îşi ascultă utilizatorii circulă de ceva timp, dar Facebook neagă acest lucru. Anterior, un purtător de cuvânt a declarat: „Facebook nu foloseşte microfonul telefonului tău pentru a te informa cu reclame sau pentru a schimba ceea ce vezi în News Feed”.
 
@mor10web Reply to @djmacalak #greenscreen #Facebook ♬ original sound - The Mor10 of the Web

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici