Robotul umanoid Figure 01 de la OpenAI redefineşte standardele în domeniul roboticii

  • Robotul umanoid Figure 01 (Figure One), dezvăluit de startup-ul Figure în parteneriat cu OpenAI, impresionează cu capacităţi avansate şi autonomie, depăşind cu mult robotul Optimus de la Tesla.
  • Într-un videoclip recent, Figure 01 demonstrează abilităţi remarcabile, angajându-se în conversaţii naturale şi îndeplinind sarcini cu precizie, fără a fi afectat de posibila teleghidare, o problemă ridicată în cazul lui Optimus al Tesla.
  • Echipa lui Figure 01, susţinută de experţi din companii de prestigiu precum Boston Dynamics şi DeepMind, demonstrează un avans semnificativ în domeniul roboticii, stabilind un nou standard pentru roboţii umanoizi autonomi.
2607 afișări
Imaginea articolului Robotul umanoid Figure 01 de la OpenAI redefineşte standardele în domeniul roboticii

Sursa foto: X

Rivalitatea dintre Tesla a lui Elon Musk şi OpenAI s-a intensificat odată cu dezvăluirea robotului umanoid Figure 01 (Figure One) de către Figure, un partener OpenAI, relatează Gizmodo.

Într-un videoclip recent, Figure 01 interacţionează într-o conversaţie naturală cu un om, demonstrând abilităţi cognitive remarcabile şi efectuează sarcini cu o precizie remarcabilă.

Spre deosebire de Optimus-ul Tesla, care a ridicat scepticism din cauza posibilei teleghidări, Figure 01 operează independent, cu ajutorul reţelelor neuronale de tip end-to-end.

Videoclipul subliniază avansul semnificativ al lui Figure în robotică, lăudându-se cu o echipă cu expertiză din companii precum Boston Dynamics şi DeepMind.

Corey Lynch, un cercetător AI la Figure, şi-a exprimat mândria în progresele robotului, accentuându-i autonomia. Acest progres marchează un punct de referinţă în robotică, depăşind sistemele anterioare teleghidate şi stabilind un nou standard pentru roboţii umanoizi.

În timp ce echipa lui Musk are potenţialul de a inova, progresele lui Figure evidenţiază un salt semnificativ în tehnologia roboticii, generând speculaţii despre capacitatea lui Tesla de a ţine pasul.

Pe măsură ce domeniul continuă să evolueze rapid, realizarea lui Figure marchează un punct de referinţă în istoria roboticii, remodelând percepţiile despre ceea ce este realizabil în domeniu.

Mai jos puteţi găsi video-ul cu Figure 01.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici