Sony va cumpăra producătorul de jocuri video Bungie într-o tranzacţie de 3,6 miliarde de dolari

Sony Interactive Entertainment va achiziţiona dezvoltatorul de jocuri video Bungie pentru 3,6 miliarde de dolari, tranzacţie care se adaugă seriei de consolidări din industrie din această lună, conform CNBC.

222 afișări
Imaginea articolului Sony va cumpăra producătorul de jocuri video Bungie într-o tranzacţie de 3,6 miliarde de dolari

William Lim3.medium

Bungie este compania care a dezvoltat jocurile de tip shooter multiplayer Destiny şi Halo, pe cel din urmă până în 2010. Bungie a fost achiziţionată de Microsoft în 2000 şi s-a desprins de această companie în 2007.

Deşi mai mică faţă de tranzacţia de 12,7 miliarde de dolari prin care Take-Two Interactive a preluat Zynga, cât şi faţă de achiziţia Activision Blizzard cu 69 de miliarde de dolari de către Microsoft, Sony a fost de acord să cumpere compania care a contribuit la lansarea primului Xbox al Microsoft, în 2001.

Toate cele trei tranzacţii cu jocuri video au fost anunţate în luna ianuarie.

Companiile de tehnologie sunt din ce în ce mai interesate de jocuri, deoarece caută să îşi extindă audienţa şi să se pregătească pentru viitoarele iteraţii ale dispozitivelor de realitate virtuală şi augmentată.

Bungie va continua să funcţioneze independent în cadrul Sony, potrivit unui comunicat.

Cel mai recent succes al dezvoltatorului de jocuri video este Destiny 2, care va continua să fie oferit pe mai multe platforme. Franciza Halo a fost dezvoltată de 343 Industries de la Microsoft din 2011. Cel mai recent joc din serie, Halo Infinite, a fost lansat pe Xbox şi Windows în 2021.

Sony Interactive Entertainment, care dezvoltă PlayStation şi are sediul în San Mateo, California, este o filială a Sony Group Corp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici