SpaceX: O nouă rachetă mamut a fost lansată în spaţiu la a treia încercare

SpaceX, compania lui Elon Musk, a lansat în spaţiu cea mai puternică rachetă construită vreodată, la a treia încercare.

1047 afișări
Imaginea articolului SpaceX: O nouă rachetă mamut a fost lansată în spaţiu la a treia încercare

Sursa foto: SpaceX

Racheta Starship a decolat cu succes de la baza sa din sud-estul Texasului şi a ajuns "mai departe decât am mai ajuns până acum", a declarat echipa SpaceX în transmisia sa în direct, conform BBC.

Se speră ca Starship, cu o înălţime de 120 de metri, să deschidă o revoluţie în transportul spaţial, reducând radical costurile de plasare pe orbită a oamenilor şi obiectelor.

Acesta a fost cel de-al treilea zbor-test al rachetei, după o încercare în aprilie, care a explodat după 4 minute, şi în noiembrie, care a fost întreruptă. Starship a reuşit atunci să se decupleze de rachetele de propulsie şi a ajuns la altitudinea de 148 de kilometri, apoi centrul de control a pierdut contactul şi a activat funcţia de autodistrugere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici