Starman, manechinul lansat de SpaceX la volanul unei maşini Tesla, s-a apropiat pentru prima dată de Marte

  • În 2018, Elon Musk a lansat în spaţiu un manechin îmbrăcat în costum spaţial, la volanul unui Tesla Roadster.
  • La fiecare 557 de zile terestre, Starman încheie în maşina sa Tesla o orbită completă în jurul Soarelui.
  • Acum, la doi ani de la lansare, Starman a survolat planeta Marte.
5913 afișări
Imaginea articolului Starman, manechinul lansat de SpaceX la volanul unei maşini Tesla, s-a apropiat pentru prima dată de Marte

Sursă foto: profimedia

În 2018, Elon Musk a lansat în spaţiu un manechin îmbrăcat în costum spaţial, la volanul unui Tesla Roadster. Manechinul a fost botezat Starman, chiar de Musk, un mare fan David Bowie. Maşina în care Starman şi astăzi călătoreşte prin spaţiu este chiar maşina lui Musk. 

La vremea aceea, fondatorul SpaceX a declarat că toată lansarea a fost, mai degrabă, spre amuzamentul propriu. Publicitatea de care SpaceX şi Tesla s-au bucurat ulterior lansării a fost doar o coincidenţă fericită.

Acum, la doi ani de la lansare, Starman a survolat planeta Marte. ”Starman s-a apropiat astăzi pentru prima oară de Marte, ajungând la distanţa de 0.05 unităţi astronomice depărtare de Marte (aprox. 7.5 milioane de km)”, a comunicat SpaceX pe Twitter.

La fiecare 557 de zile terestre, Starman încheie în maşina sa Tesla o orbită completă în jurul Soarelui. Prin urmare, până în prezent, Starman a parcurs aproape 2.1 miliarde de km prin spaţiu.

Conform unui studiu lansat în 2018, Starman va mai vedea Pământul doar trecător, de la o distanţă de sute de mii de km, în anul 2091. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici