Tesla recheamă peste 800.000 de maşini din cauza unei posibile defecţiuni

  • Peste 817.000 de vehicule din SUA sunt rechemate în service din cauza alarmei sonore pentru centura de siguranţă.
  • Este posibil ca aceasta să nu se activeze în momentul în care şoferul porneşte la drum fără să aibă centura pusă.
290 afișări
Imaginea articolului Tesla recheamă peste 800.000 de maşini din cauza unei posibile defecţiuni
Vehiculele rechemate aparţin următoarelor modele: Model S şi Model X SUV (din 2021-2022 şi 2017-2022), Model 3 şi Model Y, (2020-2022), conform AlJazeera.
 
Acestea nu respectă standardul federal de siguranţă, afirmă Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului, standard care impune ca maşinile să fie „protejate de accidente” prin activarea semnalului sonor.
 
Tesla a fost înştiinţată de problemă de către Institutul de testare şi cercetare auto din Coreea de Sud, care a descoperit deficienţa de faţă pe 6 ianuarie 2022.
 
Compania se apără însă şi spune că până la finele lunii ianuarie 2022 nu a primit nicio informaţie că ar fi fost accidente sau şoferi răniţi din cauza funcţionării defectuoase a alarmei sonore şi că oricum, funcţionează semnalul vizual pentru centură.
 
În plus, aceasta spune că va actualiza software-ul wireless, responsabil de activarea semnalului sonor la pornirea maşinii. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici