Tu ştii cu cine vorbeşti? Ce sunt SIM-urile albe şi cum le folosesc hackerii

  • SIM-urile Albe pot masca numărul apelantului în numărul băncii, de exemplu
  • Anumite modele permit modificarea în timp reali a parametrilor vocali
  • Sunt cele mai folosite SIM-uri de către hackeri sau escroci
1120 afișări
Imaginea articolului Tu ştii cu cine vorbeşti? Ce sunt SIM-urile albe şi cum le folosesc hackerii

Tu ştii cu cine vorbeşti?

Ai primit vreodată un apel de la un număr care arăta ciudat? Şi nu vorbesc de apeluri din Nigeria, Congo sau Botswana, vorbesc de numere cu adevărat ciudate.

Pentru că hackerii şi escrocii folosesc aşa numitele SIM-uri Albe, sau SIM-uri Ruseşti, ca să-şi mascheze numerele. Cu aceste SIM-uri, hackerii sau escrocii pot suna ca din altă ţară, ca din partea băncii, pot simula chiar numerele de urgenţă şi îşi pot modifica parametrii vocali în timp real.

SIM-urile în sine nu sunt ilegale şi pot fi cumărate cu sume de la 100 de dolari, echivalent în Bitcoin, de pe Dark Web. Sunt cele mai populare SIM-uri pentru cei puşi pe rele, multe dintre ele fiind confiscate de poliţişti în acţiunile împotriva criminalităţii organizate. Aşa că, dacă primeşti un apel de la un număr ciudat, poate te gândeşti de două ori îninte să răspunzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici