Twitter recunoaşte că a expus public datele personale a milioane de utilizatori. Cum a fost posibilă o asemenea eroare

  • Twitter a recunoscut vineri că a comis o eroare
  • O vulnerabilitate a propriului sistem a făcut ca informaţiile private a peste 5 milioane de conturi să devină publice
  • Hackerii au exploatat la maxim breşa de securitate
512 afișări
Imaginea articolului Twitter recunoaşte că a expus public datele personale a milioane de utilizatori. Cum a fost posibilă o asemenea eroare

Sursa foto: MediafaxFoto

Twitter a recunoscut vineri că o vulnerabilitate a propriului sistem a făcut ca timp de şase luni până în ianuarie 2022, datele a milioane de utilizatori să fie expuse public. Concret, deficienţa din sistemele Twitter a permis hackerilor să aibă acces la adresele de e-mail şi numerele de telefon asociate cu peste cinci milioane de conturi.

Hackerii au colectat informaţii de la aproximativ 5.4 milioane de utilizatori pe care mai apoi le vindeau pe Dark Web contra sumei de 30.000 de dolari, relatează Axios.

Twitter a remediat defecţiunea în ianuarie, însă imaginea companiei a avut de suferit. Mulţi activişti pentru drepturile omului, dizidenţi guvernamentali şi jurnalişti folosesc de obicei nume false online pentru a evita supravegherea guvernamentală şi represaliile din propriile ţări.

Platforma americană recomandă persoanelor care se bazează pe conturi anonime să-şi elimine numerele de telefon cunoscute şi adresa de e-mail din conturile lor. Doar o mică parte dintre persoanele vătămate au fost notificate că datele le-au fost furate, însă prejudiciul real nu poate fi cuantificat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici