Un cunoscut producător de electronice a anunţat că va înfiinţa o companie de maşini electrice

  • Sony a dezvăluit planurile de a înfiinţa o companie de automobile electrice, devenind astfel cel mai recent producător de electronice care vizează sectorul auto.
  • Acţiunile listate la Tokyo ale grupului japonez cresc după ce acesta a prezentat al doilea concept de vehicul.
5006 afișări
Imaginea articolului Un cunoscut producător de electronice a anunţat că va înfiinţa o companie de maşini electrice

Un cunoscut producător de electronice a anunţat că va înfiinţa o companie de automobile electrice

Firma japoneză de tehnologie "explorează o lansare comercială" a vehiculelor electrice şi va lansa o nouă companie, Sony Mobility Inc, în primăvară, a declarat preşedintele Sony, Kenichiro Yoshida, în cadrul unei conferinţe de presă înainte de Consumer Electronics Show din SUA, potrivit The Guardian.

Yoshida a prezentat miercuri un prototip de vehicul utilitar sport, Vision-S 02, care utilizează aceeaşi platformă de vehicul electric ca şi Vision-S 01, un coupe anunţat anterior, care a început să fie testat pe drumurile publice din Europa începând cu decembrie 2020.

Cu tehnologiile noastre de imagistică şi detecţie, cloud, 5G şi divertisment, combinate cu măiestria noastră în materie de conţinut, credem că Sony este bine poziţionată ca o companie de divertisment creativ pentru a redefini mobilitatea", a spus el.

Un număr tot mai mare de companii de electronice de consum au analizat posibilitatea de a viza piaţa în plină expansiune a maşinilor electrice. Succesul producătorului american de automobile electrice Tesla a transformat-o într-una dintre companiile cu cea mai mare valoare din lume şi a stimulat o serie de potenţiali imitatori, de la companii auto tradiţionale la startup-uri.
 
Acţiunile listate la Tokyo ale grupului Sony au crescut miercuri cu 3,7%, depăşind indicii de referinţă japonezi plat.
 
Maşinile electrice prezintă mai puţine bariere de intrare pentru potenţialii noi participanţi, deoarece au mai puţine piese mobile, în timp ce se aşteaptă ca maşinile autonome (care sunt încă în curs de dezvoltare) să deschidă o nouă oportunitate de a vinde divertisment şi servicii pasagerilor.
 
Sony a fost prima companie care a comercializat bateria litiu-ion, inventată de academicieni de la Universitatea din Oxford, şi care este utilizată în prezent de maşinile electrice. Tehnologia a permis companiei Sony să devină lider în domeniul electronicelor portabile de consum, cum ar fi camerele video, CD playerele şi laptopurile.
 
Operaţiunile companiei de tehnologie se întind de la electronice de consum, cum ar fi consola de jocuri PlayStation, smartphone-uri şi televizoare, până la divertisment, inclusiv muzică, jocuri şi producţie de filme. De asemenea, are o afacere cu semiconductori care vizează deja sectorul auto.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici