Şoferul Tesla "arestat" pentru că a utilizat casca Apple Vision Pro în timp ce maşina era pe pilot automat afirmă că totul a fost doar o "scenetă regizată"

  • Videoclipul lui Dante Lentini în care folosea casca Vision Pro de la Apple în timp ce autopilotul Tesla conducea maşina a atras peste 24 de milioane de vizualizări pe platforma X a CEO-ului Tesla, Elon Musk.
  • Controalele Autorităţii federale s-au intensificat asupra caracteristicilor de conducere asistată ale Tesla, cum ar fi autopilotul, cu Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi lansând investigaţii în accidentele în care vehiculele Tesla operau în modul autopilot, inclusiv în cazurile mortale, şi ridicând preocupări cu privire la actualizările de software ale Tesla care ar putea duce la lipsa de atenţie a şoferului.
4467 afișări
Imaginea articolului Şoferul Tesla "arestat" pentru că a utilizat casca Apple Vision Pro în timp ce maşina era pe pilot automat afirmă că totul a fost doar o "scenetă regizată"

Sursa foto: X

UPDATE 

După ce a fost contactat de Gizmodo, şoferul Dante Lentini a confirmat că videoclipul a fost regizat împreună cu prietenii şi că, de fapt, nu a fost arestat. El susţine că a folosit căştile doar timp de 30-40 de secunde în timp ce conducea maşina Tesla şi nu era în modul autopilot.

"[Am] fost la locul potrivit la momentul potrivit", a spus el. "De aceea am filmat poliţia". Cu alte cuvinte, el i-a filmat pe poliţişti în timpul unor sarcini fără legătură cu acesta, pentru a face oamenii să creadă că a fost arestat.

Ştirea iniţială

Un şofer Tesla în vârstă de 21 de ani, pe nume Dante Lentini, a atras atenţia pe reţelele de socializare cu un videoclip în care pare să folosească noua cască Vision Pro de la Apple, în timp ce maşina sa se afla în modul de conducere asistată, scrie Gizmodo.

Videoclipul, distribuit vineri, a coincis cu lansarea Vision Pro în Statele Unite. Lentini a fost surprins folosind casca de 3 500 de dolari, cu mâinile departe de volan în timp ce maşina era în mişcare, lucru care încalcă cerinţa Tesla ca şoferii să îşi ţină mâinile pe volan atunci când folosesc caracteristicile de conducere asistată, precum autopilotul.

Videoclipul a atras atenţia, ajungând la peste 24 de milioane de vizualizări pe platforma X a CEO-ului Tesla, Elon Musk. Lentini a confirmat în comentarii că el era într-adevăr persoana din videoclip şi că a fost arestat. Tesla şi Lentini au fost contactaţi pentru comentarii, dar niciunul nu a răspuns imediat. Unii au speculat că Lentini a aranjat videoclipul pentru atenţie, deşi acest lucru rămâne neclar. 

Apple avertizează explicit împotriva folosirii Vision Pro în timpul condusului, accentuând siguranţa şi sugerând utilizarea sa doar în medii controlate şi sigure.

Sistemul Autopilot al Tesla, inclusiv alte caracteristici de conducere asistată, a fost supus atenţiei autorităţilor federale din cauza accidentelor în care vehiculele Tesla au operat în modul autopilot. Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a lansat o investigaţie formală asupra caracteristicilor de conducere asistată ale Tesla în 2021, citând accidente care au dus la decese.

De asemenea, s-au ridicat preocupări cu privire la actualizarea software-ului Tesla care permite utilizarea extinsă a autopilotului fără mâinile pe volan, ceea ce poate duce la lipsa de atenţie din partea şoferului şi la riscuri de siguranţă, aşa cum a declarat consilierul şef al NHTSA, John Donaldson, într-o scrisoare în luna iulie a anului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici