Victimele violenţei domestice au o aplicaţie salvatoare. Bright Sky România oferă asistenţă şi informaţii persoanelor aflate într-o relaţie abuzivă

  • Bright Sky Ro este aplicaţia care te poate salva dintr-o relaţie cu probleme
  • Aplicaţia poate fi descărcată pe orice tip de telefon şi este gratuită
  • În România funcţionează din luna mai
289 afișări
Imaginea articolului Victimele violenţei domestice au o aplicaţie salvatoare. Bright Sky România oferă asistenţă şi informaţii persoanelor aflate într-o relaţie abuzivă

Sursa foto: Magazin Play Google

Bright Sky Ro este aplicaţia care te poate salva dintr-o relaţie abuzivă. Este special concepută pentru cazurile de violenţă şi poate fi descărcată gratuit pe orice tip de telefon. Conţine foarte multe informaţii despre violenţa de orice natură şi te îndrumă să ajungi în siguranţă la un ajutor.  Alexandra Chirvăşescu ne spune mai multe despre cum funcţionează.

Angela CHIRVĂSUŢĂ, Comisar Şef: Ne-am gândit că este o altă metodă de a trasmite ce trebuie să facă, cum să facă, cum să manifestă violenţa domestică, dar nu numai violenţa domestică, ci în general nişte forme ale violenţei de gen, adică şi hârţuirea şi violenţa sexuală. Forme pe care femeia, câteodată, din timiditate, de ruşine, nu le mărturiseşte nici măcar pritenilor, de ruşine, nu spune, lucrul ăsta. În momentul în care ea citeşte şi afla, şi citeşte şi jurnalul cu nişte recomandări de protecţie, de autoprotecţie.  

Aplicaţia nu îţi oferă doar informaţii generale despre violenţă. Ea te ajută să ajungi în siguranţă către oameni specializaţi care te pot ajuta.

Angela CHIRVĂSUŢĂ, Comisar Şef: Află din această aplicaţie şi harta serviciilor.Există acolo un buton, ea scrie locaţia în care se găseşte şi imediat la distanţe mici de ea i se recomandă centre, ONG-uri, unde se poate duce, poliţia unde o poate suna, dacă nu vrea să sune la 112, dacă vrea sa vorbească, pentru o simplă consiliere, fără să îşi dea numele, pentru că, poate nu este încă hotărâtă să depună plângere împotriva agresorului. Poate folosi acest instrument să intre şi să caute un număr de telefon, unde cineva îi va recomanda ce trebuie să facă şi care sunt paşii de urmat. 

Aplicaţia funcţionează în România din luna mai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici