VIDEO Imagini spectaculoase. NASA a lansat primul videoclip de la amartizare

  • NASA a lansat luni primul videoclip de înaltă calitate al unei nave spaţiale care aterizează pe Marte.
  • „Mi se face pielea de găină de fiecare dată când îl văd, e uimitor”, a spus Dave Gruel, şeful echipei care s-a ocupat de filmarea momentului.
  • Roverul Perseverance a aterizat joi în craterul Jezero pentru a căuta semne ale vieţii microscopice antice.
4855 afișări
Imaginea articolului VIDEO Imagini spectaculoase. NASA a lansat primul videoclip de la amartizare

VIDEO Imagini spectaculoase. NASA a lansat primul videoclip de la amartizare

Echipa de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, a distribuit videoclipul la o conferinţă de presă.

Şase camere color au fost dedicate intrării, coborârii şi aterizării, privind în sus şi în jos din diferite perspective. Toate camerele cu excepţia uneia au funcţionat. Microfonul pornit pentru aterizare a eşuat, dar NASA a primit câteva fragmente de sunet după amartizare: zgomotul sistemelor roverului şi rafalele de vânt.

Controlorii de zbor au fost încântaţi de miile de imagini transmise înapoi şi, de asemenea, de starea remarcabil de bună a celui mai mare şi mai capabil rover al NASA de până acum. Roverul va petrece următorii doi ani explorând delta uscată a râului şi forând în roci care pot deţine dovezi ale vieţii în urmă cu 3 miliarde până la 4 miliarde de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici