Wikipedia stabileşte un nou regulament pentru a combate comportamentul toxic de pe platformă

  • Wikipedia urmează să instituie un nou cod de conduită
  • Regulamentul instituit doreşte să lupte împotriva comportamentului toxic promovat de unii utilizatori
  • Wikipedia este scrisă şi actualizată de voluntari
538 afișări
Imaginea articolului Wikipedia stabileşte un nou regulament pentru a combate comportamentul toxic de pe platformă

Sursa foto: profimedia

Fundaţia Wikimedia, organizaţia care conduce site-ul Wikipedia, a anunţat noi măsuri menite să combată comportamentul toxic al utilizatorilor care scriu pe platformă. Noul regulament va fi finalizat până la sfârşitul anului. Wikipedia este scrisă şi actualizată de scriitori voluntari.

Mai multe femei şi membrii ai comunităţii LGBTQ s-au plâns de abuzuri şi hărţuire din partea unor editori. Consiliul de administraţie al Wikimedia a declarat că menţinerea unui spaţiu civilizat, nediscriminatoriu, este una dintre valorile esenţiale promovate în cadrul trustului.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o cultură sigură, incluzivă, în care toată lumea se simte binevenită, contribuţile fiecărui membru sunt apreciate şi perspectivele lor contează”, a declarat Katherine Maher, directorul executiv al Fundaţiei Wikimedia.

Wikipedia a devenit una dintre cele mai de încredere surse de informaţii de pe internet, însă plângerile legate de dezechilibrele de gen şi hărţuire au afectat platforma aproape un deceniu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici