Windows 11: sistemul de operare creat pentru munca şi studiul pe model hibrid

Articol susţinut de Microsoft.

1793 afișări
Imaginea articolului Windows 11: sistemul de operare creat pentru munca şi studiul pe model hibrid
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat anul trecut este acela că organizaţiile trebuie să dea dovadă de rezilienţă, iar tehnologia s-a dovedit a fi mai importantă decât oricând în acest scop.
 
Modelul hibrid de lucru şi de studiu va fi utilizat şi de acum înainte, iar raportul Work Trend Index, publicat recent de Microsoft, arată că anul trecut a schimbat fundamental natura pieţei muncii - 73% dintre angajaţii chestionaţi dorindu-şi să aibă în continuare acces la opţiuni flexibile de lucru de la distanţă. Acest lucru înseamnă că organizaţiile au nevoie de un sistem de operare uşor de gestionat de către echipele IT, care să le permită angajaţilor să lucreze sau să înveţe de acasă ori de la birou, aflându-se la şcoală sau în oricare alt loc. Acest sistem de operare trebuie să asigure, totodată, un nivel avansat de securitate, într-un peisaj tot mai complex în ceea ce priveşte ameninţările cibernetice. 

Un sistem de operare conceput pentru munca şi lucrul în format hibrid

Prin varianta Windows 11, întregul sistem de operare Windows a fost regândit pentru a oferi posibilitatea de personalizare a modului de lucru sau de studiu. Aşadar, Windows 11 le oferă utilizatorilor o experienţă simplificată şi mai personală, fără a face compromisuri în materie de performanţă, securitate şi administrare.
 
Mai exact, interfaţa generală de utilizare a fost modernizată, păstrând totuşi aspectul familiar. Meniul Start a fost, de asemenea modernizat, iar căutarea aplicaţiilor şi documentelor recomandate simplificată. 
 
Foarte mulţi dintre noi lucrează cu mai multe ferestre (documente, prezentări, foi de calcul) deschise în acelaşi timp, astfel că Windows 11 se concentrează pe îmbunătăţirea modului în care lucrăm cu ele, cum le organizăm, cum şi unde le fixăm pe ecran, modul în care le grupăm şi revenim la ele atunci când avem nevoie de una anume. În plus, Windows 11 oferă posibilitatea de păstrare a ferestrelor iniţiale, ceea ce duce la o economie de timp şi la păstrarea ritmului de lucru, în cazul conectării şi deconectării repetitive a dispozitivului pe parcursul unei zile. 
 
Totodată, şi aspectul vizual al Office-ului a fost îmbunătăţit, Windows 11 facilitând o experienţă pe PC mai simplă şi mai fluidă în toate aplicaţiile, pe baza design-ului şi sistemului Fluent. De exemplu, Microsoft Office se potriveşte acum cu toate temele Windows, astfel că oferă o imagine curată, aerisită, în oricare dintre temele Office, inclusiv în modurile întunecat, alb, colorat sau gri închis. 
 
Fiecare dintre noi ia parte la numeroase şedinţe online, iar pentru a creşte calitatea acestora, au fost aduse îmbunătăţiri în ceea ce priveşte integrarea cu aplicaţiile de colaborare şi comunicare precum Microsoft Teams, de exemplu, pentru a ne fi mai uşor să activăm sau să dezactivăm microfonul, să partajăm fie desktopul fie o singură aplicaţie, în timpul unei astfel de întâlniri, direct din taskbar. 
 
Windows 11 se adresează diferitor categorii de utilizatori. Elevii şi studenţii de pretutindeni, de exemplu, au făcut, în ultimul an, cursuri de la distanţă sau în format hibrid. Astfel, noua versiune de Windows vine cu îmbunătăţiri extinse în materie de accesibilitate, oferind posibilitatea de a transforma vocea în text, ceea ce îi ajută pe elevi, indiferent de abilităţile sau preferinţele lor de învăţare, să acceseze singuri materialele de care au nevoie, în timp ce profesorii pot personaliza metodele de predare şi pot folosi cât mai eficient timpul de la orele de curs. 
 
Totodată, Windows 11 oferă şi noi instrumente care să faciliteze concentrarea, de la camere inteligente care estompează mişcările din fundal până la setări care reduc la minimum bruiajele din câmpul vizual. Aceste inovaţii le vor permite tuturor cursanţilor să se concentreze asupra orelor, indiferent dacă sunt acasă sau în clasă.
 
În plus, în contextul în care numărul ameninţărilor cibernetice a crescut în ultima perioadă, siguranţa în mediul online a devenit extrem de importantă, motiv pentru care Windows 11 a fost conceput astfel încât să protejeze elevii prin blocarea conţinutului periculos şi inadecvat, indiferent dacă aceştia se află acasă sau la şcoală. 

De la cip la cloud, beneficiind de un grad ridicat de securitate 

Securitatea cibernetică este, astăzi, mai importantă ca niciodată. În cel mai complex mediu de securitate cibernetică întâlnit vreodată, avem nevoie de o platformă performantă, care să facă faţă peisajului în schimbare al ameninţărilor de acest tip, mai ales că numărul dispozitivelor, aplicaţiilor şi reţelelor folosite de utilizatori este în creştere. 
 
Windows 11 este compatibil cu sistemul Zero Trust şi vine cu un design sigur, cu noi tehnologii de securitate integrate care vor adăuga niveluri suplimentare de protecţie, plecând de la cip la cloud, pentru a asigura o productivitate sporită şi noi experienţe de utilizare. În plus, cele mai importante funcţii de securitate (precum izolarea echipamentelor hardware, criptarea şi protecţia anti-malware) sunt activate în mod implicit. Mai mult, noile standarde de securitate a echipamentelor hardware, care vin cu Windows 11, formează o bază solidă, rezistentă la atacuri.  
 
Microsoft face demersuri speciale în materie de securitate pentru Windows 11 încă din anul 2019, când a anunţat primele PC-uri securizate, marcând un punct cu adevărat important în evoluţia în domeniul securităţii digitale. Acestea (PC-urile securizate), dezvoltate în parteneriat cu producătorii de PC-uri şi furnizorii de cipuri, integrează cele mai bune tehnici de securitate pentru firmware-ul sau nucleul dispozitivului care stă la baza Windows, fiind de două ori mai rezistente decât computerele tradiţionale în faţa atacurilor cibernetice. 

Inovaţie continuă în Windows 10

Peste 1,3 miliarde de dispozitive utilizează astăzi Windows 10, iar reprezentanţii Microsoft spun că aceasta (compania) va continua să ofere suport pe măsură ce utilizatorii vor face tranziţia la Windows 11. În a doua jumătate a anului 2021, Microsoft va lansa versiunea 21H2 a Windows 10, care va pune la dispoziţia utilizatorilor noi actualizări ale funcţiilor care facilitează munca pe modelul hibrid, precum Universal Print, şi îmbunătăţiri ale funcţiilor de administrare şi implementare, cum ar fi Windows Autopilot.
 
Windows 11 este un sistem de operare care va putea fi personalizat, astfel încât să funcţioneze în condiţiile alese de fiecare dintre noi - aceasta include flexibilitatea de a actualiza computerele eligibile la Windows 11 la sfârşitul acestui an şi de a avea dispozitive Windows 10 şi Windows 11 administrate împreună, în Microsoft Endpoint Manager. Totodată, utilizatorii mai au opţiunea de a face upgrade la versiunea 21H2 a Windows 10, cu scopul de a utiliza o versiune actualizată şi sigură a Windows 10, pe măsură ce îşi planifică tranziţia la Windows 11. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici