XBOX vs PS5. Războiul pare să fie câştigat de japonezi. Semnale că Microsoft vrea să iasă din piaţa de console

Luna trecută, şeful departamentului de jocuri de la Microsoft, Phil Spencer, a dezvăluit planurile de a lansa ceea ce ar fi fost anterior exclusiv jocuri Xbox pentru a fi utilizate pe platformele rivale. Gigantul american pare să mizeze pe termen lung pe cloud gaming, astfel nu vede un interes în a miza pe console fizice.

10449 afișări
Imaginea articolului XBOX vs PS5. Războiul pare să fie câştigat de japonezi. Semnale că Microsoft vrea să iasă din piaţa de console

XBOX vs PS5 . Războiul pare să fie câştigat de japonezi. Semnale că Microsoft vrea să iasă din piaţa de console

Deşi gigantul american din domeniul tehnologiei a declarat că încă lucrează la o nouă generaţie de console mai puternice, analiştii consideră că direcţia sa pe termen lung este clară, relatează FT.
 
"Toate semnele indică faptul că hardware-ul devine din ce în ce mai puţin important pentru Microsoft, aşa că există această posibilitate să ne întoarcem la un punct ca în anii 1990, când alegerile viabile de console erau toate japoneze", a declarat Serkan Toto, şeful companiei de consultanţă în domeniul jocurilor Kantan Games.
 
Renunţarea la lupta pentru console pentru a se concentra pe software ar putea fi considerată o victorie uriaşă pentru Japonia. Pentru mulţi, locul de naştere al lui Super Mario, Sonic the Hedgehog, Final Fantasy şi Pokémon este patria spirituală a consolei şi a fost scena celor mai aprige confruntări din "epoca de aur" a industriei, în anii 1980 şi 1990, între Nintendo şi Sega şi, mai târziu, între Nintendo şi Sony.
 
Microsoft pare să mizeze pe termen lung pe cloud gaming, însă nu imediat.
 
"S-ar putea să nu se întâmple imediat, deoarece tehnologia jocurilor în cloud nu este în mod clar pregătită încă, dar din ceea ce indică Microsoft, există posibilitatea să ne întoarcem la o industrie a consolelor exclusiv japoneză, cu Sony şi Nintendo dominând fiecare partea lor de piaţă în moduri diferite şi unice", a declarat David Gibson, analist la MST Financial.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici