Zoom devine mai sigură. Iată ce alternative mai securizate ai pentru videoconferinţe

  • Popularitatea aplicaţiei Zoom a explodat în ultima perioadă, însă mulţi au descoperit probleme de securitate
  • Zoom a rezolvat astăzi o parte dintre probleme, a adaugat camere de aşteptare şi o protecţie automată a parolei
  • Microsoft Teams, Skype sau Facetime sunt alternativele care oferă videoconferinţe mai securizate
1773 afișări
Imaginea articolului Zoom devine mai sigură. Iată ce alternative mai securizate ai pentru videoconferinţe

Zoom devine mai sigură. Iată ce alternative mai securizate ai pentru videoconferinţe

De astăzi, aplicaţia de videoconferinţe Zoom devine ceva mai sigură. Deţinătorii platformei au anunţat noi măsuri menite să sporească securiatatea aplicaţiei. Una dintre ele este introducerea unei protecţii în plus sub forma unei parole, pe lângă meeting ID, pe care trebuie să o introduci dacă vrei să participi la videoconferinţă. Noua parolă se aplică celor care intră de pe telefon şi nu celor care primesc un link pentru conferinţă. O altă măsură este introducerea unei săli de aşteptare virtuale, care le permite administratorilor să selecteze persoanele care trebuie să intre în conferinţă, înlăturând astfel riscul de a avea în întâlnirile virtuale persoane necunoscute.

Zoom este în continuare o aplicaţie care nu criptează în totalitate datele, rămânând astfel vulnerabilă. Recent, CEO-ul Zoom S. Yuan şi-a cerut scuze printr-o postare pentru că aplicaţia lui nu s-a ridicat la aşteptările utilizatorilor, în ceea ce priveşte protecţia şi confidentialitatea datelor utilizatorilor. Zilele trecute, mai mulţi experţi în securitate cibernetică au semnalat că unii utilizatori, inclusiv copii, au fost expuşi la conţinut pornografic pe Zoom, iar în alte cazuri, datele utilizatorilor au fost prelucrate de alte site-uri fără acordul acestora.

Iată ce alte alternative mai securizate ai pentru videoconferinţe

Skype

Skype este o alternativă ceva mai sigură decât Zoom, fiind mai stabilă şi având o criptare mai crescută a datelor. Poate suporta un număr mare de persoane într-o singură conferinţă şi nu ai nevoie neapărat de cont pentru a o folosi. Poţi crea o conferinţă şi poţi controla cine intră în ea.

Microsoft Teams

Microsoft Teams e utilizată mai ales de companiile care folosesc pachetul Office 365. Are sisteme de securitate mai bune, precum autentificarea în doi paşi sau conectarea unică şi permite un nivel de criptare a datelor mai ridicat.

FaceTime

Pentru utilizatorii de Apple, FaceTime e cea mai bună alternativă pentru videoconferinţe. E o aplicaţie solidă tehnic, ceea ce face convesaţiile să funcţioneze fără probleme, iar datele sunt criptate în totalitate.

Aşadar, bucură-te în continuare de videoconferinţe cu colegii sau cu prietenii, însă asigură-te că “ce se discută în conferinţă, rămâne în conferinţă.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici