Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria până la 7 septembrie

  • Decretul publicat la 8 august în Gazeta Oficială prelungeşte carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria şi intră în Italia.
  • Acestea au obligaţia să sune autorităţile sanitare şi să se izoleze timp de 14 zile la propriul domiciliu.
  • Trei autocare din România au fost oprite chiar pe autostradă, la Roma, şi toţi românii testaţi au rezultat negativi la anticorpii coronavirusului.
7797 afișări

Italia consideră România o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, autorităţile au hotărât să prelungească până pe 7 septembrie obligaţia de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu ţara noastră. La intrarea în Italia, acestea vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Unele Regiuni pot introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Una dintre acestea este Regiunea Lazio care a hotărât să  testeze pe cât posibil, românii care sosesc cu autocarele din România. Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina. În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către conaţionalii noştri, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma. 

Vineri au fost testaţi pasagerii a trei autocare cu numere româneşti dar toţi au fost negativi la anticorpii virusului SARS COV2. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici