Ahmadinejad a fost pălmuit de comandantul Gardienilor Revoluţiei în ianuarie 2010

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a fost pălmuit de un comandant militar, în ianuarie 2010, în cursul unei reuniuni tensionate pentru găsirea metodelor de reprimare a protestelor postelectorale, arată documente dezvăluite de WikiLeaks şi citate de ediţia online a New York Times.

21 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad a fost pălmuit de comandantul Gardienilor Revoluţiei în ianuarie 2010

Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul, care se pare că a avut loc în cursul unei reuniuni a Consiliului Suprem de Apărare Naţională la două săptămâni după uciderea mai multor protestatari, a fost descris într-un mesaj diplomatic american trimis la Washington de ambasada americană din Azerbaidjan în februarie 2010.

Potrivit unei surse iraniene, preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost pălmuit de Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei, pentru că sugerase că unele dintre măsurile restrictive impuse presei ar trebui relaxate.

Potrivit sursei, Ahmedinejad declarase că "lumea se simte sufocată", sugerând acordarea unor drepturi sociale şi personale suplimentare. Mohammed Ali Jafari s-a enervat şi a spus: "Vă înşelaţi! Dumneavoastră aţi creat această dezordine! Iar acum vreţi să daţi mai multă libertate presei?!". Conform oficialului iranian citat în mesajul diplomatic american, Jafarli l-a pălmuit pe Ahmadinejad, iar reuniunea a fost anulată după acest incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici