Tentativa de asasinat a premierului Slovaciei. Autorul din spatele atacului ar putea să nu fi acţionat ca un ,,lup singuratic”

  • Este posibil ca bărbatul în vârstă de 71 de ani, care a încercat să-l asasineze pe premierul slovac Robert Fico săptămâna trecută, să nu fi acţionat ca un aşa-numit ,,lup singuratic".
  • Anunţul a fost făcut de ministrul de interne al Slovaciei, Matúš Šutaj Eštok.
  • Istoricul profilului personal de Facebook al atacatorului nu ar fi fost şters de către atacator la două ore după eveniment, potrivit oficialului.
Urmărește
1062 afișări
Imaginea articolului Tentativa de asasinat a premierului Slovaciei. Autorul din spatele atacului ar putea să nu fi acţionat ca un ,,lup singuratic”

Tentativa de asasinat a premierului Slovaciei. Autorul din spatele atacului ar putea să nu fi acţionat ca un ,,lup singuratic”

Potrivit noilor informaţii furnizate de noua echipă care se ocupă cu investigarea asasinatului, cetăţeanul slovac în vârstă de 71 de ani, care l-ar fi împuşcat pe Fico la 15 mai şi care a fost arestat între timp, are şters istoricul de Facebook şi de comunicare la două ore după incident.

,,Cu toate acestea, nu a fost şters de el şi se pare că nici de soţia sa", a declarat Šutaj Eštok în cadrul unei conferinţe de presă duminică după-amiază, care s-a axat pe situaţia de securitate din ţară şi la care au participat mai mulţi reprezentanţi guvernamentali, notează Euractiv.

Ministrul slovac al Apărării, Robert Kaliňák (Smer-SD), a declarat că există o posibilitate ca atacatorul să fi comunicat cu cineva din cercul său despre tentativa de asasinat, ceea ce face mai plauzibil ,,faptul că nu a acţionat singur".

În cadrul conferinţei de duminică, Estok a declarat că se va analiza, de asemenea, dacă suspectul ,,a acţionat în cadrul unui anumit grup de persoane care ar fi putut să se incite şi să se sprijine reciproc", potrivit BBC.

Săptămâna trecută, premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat de la mică distanţă după o reuniune guvernamentală în oraşul Handlova, în timp ce îşi saluta susţinătorii. La momentul respectiv, Fico a fost transportat de urgenţă la spital şi operat.

Potrivit directorului adjunct al spitalului din Banská Bystrica, acolo unde premierul se află internat, viaţa premierului slovac nu mai este în pericol, însă starea de sănătate este în continuare gravă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici