Un cotidian norvegian obţine acces la cele 250.000 de note diplomatice deţinute de WikiLeaks

Un cotidian norvegian, care nu a fost selecţionat de la început de WikiLeaks, a obţinut accesul la toate cele 250.000 de note diplomatice americane, a căror exclusivitate era deţinută până în prezent de cinci mari cotidiene internaţionale, a anunţat joi unul din directorii Aftenposten.

16 afișări
Imaginea articolului Un cotidian norvegian obţine acces la cele 250.000 de note diplomatice deţinute de WikiLeaks

Un cotidian norvegian obţine acces la cele 250.000 de note diplomatice deţinute de WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al Aftenposten, Ole Erik Almlid, a anunţat că acest cotidian va publica articole pe baza documentelor, independent de strategia site-ului specializat în divulgarea de documente secrete, care le dezvăluie treptat.

"Am obţinut toate cele 250.000 de documente", a declarat directorul general al Aftenposten, refuzând să dezvăluie cum a obţinut acest acces cotidianul.

El a dat asigurări însă că ziarul său nu va "publica niciodată, în nicio circumstanţă, toate notele diplomatice pe Internet". "Vom utiliza aceste documente pentru a scrie articole pe teme care ni se par importante pentru cititorii noştri", a explicat el.

La sfârşitul lunii noiembrie, WikiLeaks a declarat că deţine 251.287 de note diplomatice americane, dintre care unele confidenţiale, şi că a început publicarea lor în colaborare cu cinci mari ziare internaţionale: El Pais, Guardian, New York Times, Le Monde şi Der Spiegel, singurele care dispuneau până în prezent de toate documentele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici