Armata trimite medici militari să ajute triajul la punctele de trecere a frontierei

Armata va trimite medici militari care vor ajuta la procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la graniţa de sud, vest şi nord-vest a României, anunţă, miercuri un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

1878 afișări
Imaginea articolului Armata trimite medici militari să ajute triajul la punctele de trecere a frontierei

Armata trimite medici militari să ajute triajul la punctele de trecere a frontierei

„Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat, marţi, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la graniţa de sud, vest şi nord-vest a României”, conform sursei citate.

Astfel, echipe formate din medici militari şi personal sanitar au efectuat, începând din noaptea de marţi spre miercuri, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialişti de la Direcţiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borş, Calafat, Moraviţa, Porţile de Fier 1 şi Porţile de Fier 2.

Sute de români se întorc din străinătate, mulţi dintre ei privenind din „zonele roşii” ale Europei, acolo unde sunt multe cazuri de coronavirus. Ei trebuie triaţi la intrarea în ţară. Cei care vin din „zona roşie” vor sta în carantină, în timp ce persoanele care provin din „zona galbenă” vor fi izolaţi la domiciliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici