Aspirina în doze mici ar putea diminua impactul COVID-19, conform unui studiu

  • Dozele mici şi de aspirină protejează plămânii şi ajută împotriva formelor grave COVID-19, conform unui studiu al Universităţii George Washington.
  • Studiul despre beneficiile aspirinei în tratamentul Covid-19 este intermediar, rezultatele finale sunt aştepate din cel mai mare studiu clinic pentru tratamentele Covid-19, Recovery, care se desfăşoară în Marea Britanie.
5300 afișări
Imaginea articolului Aspirina în doze mici ar putea diminua impactul COVID-19, conform unui studiu

Dozele mici şi de aspirină protejează plămânii şi ajută împotriva formelor grave COVID-19, care presupun internarea în spital, conform unui studiu al Universităţii George Washington.

Jonathan Chow, medic anestezist, spune că foloseşte aspirina pentru a preveni trombozele, una dintre cele mai frecvente cauze ale agravării situaţiei bolnavilor de Covid-19.

La pacienţii care au luat aspirină încă din prima zi a internării s-a observat o reducere cu 44% a riscului de a ajunge la ventilaţie mecanică, cu 43% a riscului de a ajunge la terapie intensivă şi cu 47% a riscului de deces. Studiul despre beneficiile aspirinei în tratamentul Covid-19 este intermediar.

Rezultatele finale sunt aştepate din cel mai mare studiu clinic pentru tratamentele Covid-19, Recovery, care se desfăşoară în Marea Britanie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici