AstraZeneca reduce livrările către Europa în primul trimestru. Comisia Europeană a rezervat 400 de milioane de doze de vaccin

  • AstraZeneca a anunţat că nu va putea respecta cantitatea de vaccin trimisă în UE
  • Comisia Europeană a rezervat 400 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca
  • Livrările de vaccin AstraZeneca ar trebui să înceapă în februarie
956 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca reduce livrările către Europa în primul trimestru. Comisia Europeană a rezervat 400 de milioane de doze de vaccin

Sursa foto: Mediafaxfoto

Avem o nouă problemă în aprovizionarea cu vaccin. După ce Pfizer şi-a redus livrările săptămâna trecută, AstraZeneca a anunţat că nu va putea onora cantităţile de vaccin promise Uniunii Europene în primul trimestru, din cauza unor probleme de producţie la una dintre fabricile din Europa.

Potrivit Reuters, în loc de 80 de milioane de doze, ar urma să fie livrate numai 31. Financial Times dă alte cifre, în loc de 100 de milioane de doze, ar urma să ajungă mai puţin de jumătate. Nu avem cifre clare, dar problema există.

Comisarul european pentru Sănătate a scris pe Twitter după o întâlnire cu repezentanţii companiei că a insistat să aibă un calendar clar al livrărilor, pe baza cătuia statele membre să îşi poată organiza campania de vaccinare, după ce va fi emisă o autorizaţie de punere pe piaţă.

Autorizaţia ar putea veni la sfîrşitul viitoare, pe 29 se întrunesc experţii Agenţiei Europene a Medicamentului pentru a lua o decizie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici