Atenţie în ce cabinet de vaccinare intraţi. Personalul medical verifică şi de 4 ori listele pacienţilor programaţi la vaccin

  • Un bărbat de 66 de ani a primit prima doză de la Pfizer şi rapelul de la Moderna
  • În centrele de vaccinare sunt cabine separate pentru administrarea celor două vaccinuri
  • Virgil Musta: nu există riscuri pentru pacient, dar nu ştim ce eficienţă are combinarea dozelor
584 afișări
Imaginea articolului Atenţie în ce cabinet de vaccinare intraţi. Personalul medical verifică şi de 4 ori listele pacienţilor programaţi la vaccin

La Timişoara, într-un centru în care se administrează şi Pfizer şi Moderna, ca să elimine orice risc, şefa centrului îşi pregăteşe singură listele: una cu programările la prima doză, una cu programările la rapel.

„Apoi, înainte de a ajunge efectiv în cabina de vaccinare, se mai verifică încă o dată. În cabina de vaccinare se verifică încă o dată, de către asistenta care efectuează vaccinarea, dacă pacientul a intrat unde trebuie”, spune Ioana Maliţa, medic coordonator – Centru de Vaccinare Timişoara.

Dacă totuşi un pacient primeşte un alt vaccin, ce e de făcut? Nu există niciun studiu în acest sens şi nici indicaţii clare.

Iată ce spune medicul care coordonează centrul de vaccinare de la Timişoara: „Îl vom urmări o perioadă mai lungă, aici, decât cele 15 minute, respectiv 30 de minute şi anunţăm imediat DSP, pentru a ne oferi sprijinul necesar.”

În privinţa riscurilor, acestea sunt minore.

„Discuţia este dacă e sau nu eficient. Risc nu cred că este, pentru că niciunul dintre aceste vaccinuri au au riscuri majore. Nu sunt studii care să arate dacă este eficient să îţi faci prima doză cu un vaccin şi a doua doză cu un alt vaccin, motiv pentur care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca vaccinarea să se facă cu acelşi tip de vaccin, ambele doze”, spune Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici