Câinii care miros COVID vor fi trimişi şi pe Aeroportul Internaţional din Cluj

După ce au depistat persoane cu COVID-19 la intrarea în ţară pe Aeroportul Internaţional Sibiu, câinii dresaţi să miroasă coronavirusul vor fi trimişi şi pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, potrivit deciziei de joi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

483 afișări
Imaginea articolului Câinii care miros COVID vor fi trimişi şi pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Câinii care miros COVID vor fi trimişi şi pe Aeroportul Internaţional din Cluj

CNSU a aprobat, joi, continuarea proiectului pilot de detectare a COVID-19 cu ajutorul câinilor dresaţi la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea”, la Aeroportul Internaţional Sibiu.

Proiectul a fost, astfel, prelungit cu încă 60 de zile, începând cu 13 septembrie.

În această perioadă, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internaţional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent în Aeroport. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.

De asemenea, începând cu data de 13 septembrie s-a aprobat derularea unui proiect pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, din cadrul Poliţiei Române.

În această perioadă, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine, iar cele indicate de câini ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul DSP Cluj sau personalul medical existent în Aeroport. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici