CDC decide astăzi dacă vaccinul Johnson & Johnson poate fi utilizat la scară largă

  • Mai multe cazuri de formare a cheagurilor de sânge au fost depistate in urma vaccinării cu Johnson & Johnson.
  • Vizate sunt în special femeile din grupa de vârstă 30-49 de ani.
2466 afișări
Imaginea articolului CDC decide astăzi dacă vaccinul Johnson & Johnson poate fi utilizat la scară largă

Sursa foto: profimedia

Consilierii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor se întâlnesc astăzi pentru a decide dacă este necesară o limitare a folosirii vaccinului Johnson & Johnson. Există date noi care arată apariţia cheagurilor de sânge în urma administrării dozei unice a vaccinului. Au fost raportate nouă decese.

În luna aprilie utilizarea vaccinului a fost întreruptă pentru 10 zile pentru ca autorităţile federale din domeniul sănătăţii să analizeze mai îndeaproape cazurile a şase femei care s-au confruntat cu această problemă. Interdicţia a fost ridicată după o analiză extinsă a siguranţei care a determinat că beneficiile vaccinului au depăşit riscurile.

FDA, într-o actualizare a fişei sale informative privind vaccinul în această săptămână, a declarat că cea mai mare rată de raportare a problemelor legate de cheaguri - aproximativ un caz la 100.000 de doze administrate - a fost la femeile cu vârsta cuprinsă între 30 şi 49 de ani

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici