Coronavirus. De ce te simţi obosit în carantină, deşi nu faci nimic. Explicaţiile date de experţi

  • Milioane de oameni sunt îzolaţi în casă din cauza noului coronavirus.
  • Chiar dacă munceşti de acasă, şansele să te simţi deja extenuat sunt foarte mari
  • E perfect normal, spun experţii
3517 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. De ce te simţi obosit în carantină, deşi nu faci nimic. Explicaţiile date de experţi

Coronavirus. De ce te simţi obosit în carantină, deşi nu faci nimic. Explicaţiile un psihoterapeut

Să stai acasă şi să nu faci mai nimic toată ziua este extenuant, află milioane de oameni izolaţi la domiciliu din cauza coronavirusului. Asta chiar dacă munceşti de acasă, de pe canapea, epuizarea începe să se instaureze şi nu e ca şi cum poţi să dai vina pe trafic.

E perfect normal, ne asigură psihoterapeutul american Lucy Beresford, care spune că "psihologic, suntem programaţi pentru creştere şi stimulare. Dacă nu avem o structură, un interes şi chiar iubire de sine în timpul zilei, timpul se dilată dureros şi începem să ne simţim înfrânţi, letargici sau chiar deprimaţi. Cu cât facem mai puţine, cu atât de doborâţi devenim", a declarat ea pentru Huffington Post.
 

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU COROPUL TĂU CÂND MUNCEŞTI DE ACASĂ


Stilul de viaţă sedentar ne face să ne simţim şi mai obosiţi, spune un alt medic britanic, Roger Henderson, de la centrul Liva Healthcare. De aceea, să facem mişcare în timpul perioadei de izolare este extrem de important atât pentru fizic, cât şi pentru psihic.

"Poate suna contraintuitiv, dar cu cât ne miscăm mai puţin, cu atât ne simţim mai obosiţi. Inactivitatea prelungită, chiar şi pentru oamenii atletici, ne poate face obosiţi şi lipsiţi de motivaţie, ne modifică forma musculaturii şi mărimea ei, precum şi toleranţa noastră la mişcare. Expresia foloseşte-i sau îi vei pierde se aplică aici. Mişcarea ne alertează pozitiv balanţa biochimică şi hormonală. Ea ne arde o parte din hormonii producători de anxietate în această perioadă. În absenţa exerciţiilor fizice ne simţim mai stresaţi şi epuizaţi", mai spune medicul Henderson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici